Anders Svanstedt om Cash And Carry inför Rättvik

Senast spurtade hon in som trea med full fart över mål. Toppformen är nu i antågande och på lördag ska
Cash And Carry försöka ta årets andra STL-seger.
– Hon är väldigt duktig och klarar sig en bra bit upp i klasserna, säger tränaren Anders Svanstedt.


Cash And Carry (e. From Above) inledde karriären på bästa sätt med fyra segrar på de första fem starterna och gav ett mycket fint intryck. Hon testade sedan lyckan mot kulltopparna, trots ett fåtal starter innanför västen.

– Vi köpte henne sent som treåring och hon kom ut som fyraåring. Vi lade ribban väldigt högt. Hon var tidigt ute i kval till årgångsloppen och det blev lite väl tufft. Det flöt inte på så bra i uttagningsloppen men det var en plan som jag och ägarna kom fram till. Hade vi valt en annan väg hade hon nog sprungit in mer pengar, säger tränaren Anders Svanstedt.

Nu är hästen fem år, har gjort 21 starter och vunnit sju lopp. Hon startade senast den 16 juli i Årjäng. Då blev det en tredjeplats i ett försök till Diamantstoet. Årets enda seger kom i ett Klass I-försök i Tingsryd den 8 juni.

– Hon var väldigt bra senast. Hon gick en 1.11-tid sista varvet trots en liten störning, det var full sula över mål. Det var ett jäkla tryck i benen. Hon har varit fin efter loppet och blivit bättre och bättre hela tiden.

Efter fjärdeplatsen på Axevalla den 26 februari blev det ett tävlingsuppehåll på drygt två månader. Enligt tränaren har det sedan tagit lite tid för den riktiga formen att infinna sig.

– Hon var i gång tidigt i vintras och fick aldrig någon riktig vila. Hon fick sedan ta ett litet break vilket var den första långa pausen i livet. Trots att hon vann på en väldigt bra tid i Tingsryd var hon lite småseg men nu tycker jag formen börjar komma.

På lördag går hästen precis som senast ut i Diamantstoet. Hon har lottats till innerspår på tilläggsvolten. Något som kan vålla problem i starten, kommer de väl ut i andraspår är tränaren optimistisk angående chanserna.

– Det är lite frågetecken kring spåret. Hon inser när det är dags för tävling och det blir svårt att backa ut från start. Min chans att komma ut är nog att köra förbi den utvändigt. Det är inte osannolikt att vi blir fast men jag tror samtidigt att hon är bra nog att kunna runda ett sådant här fält. Starten är dock ett litet riskmoment.

Det blir inga nyheter vad det gäller utrustningen på lördag.

– Kapacitetsmässigt duger hon långt. Jag tycker detta lopp ser lite enklare ut än senast. Hon går precis som senast. Barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

  • Tror du det finns mer utveckling i henne?

– Jag tror inte det finns jättemycket kvar utvecklingsmässigt, men hon är väldigt duktig och klarar sig en bra bit upp i klasserna. Skulle vi gå ut i Stoeliten och få köra invändigt tror jag inte att de springer ifrån henne. Hon kan inte gå ute i tredjespår där, då skulle vi torska, men i nuvarande klass är hon så pass bra att vi kan börja ta i högertömmen.

 

Travronden

Publicerad torsdag 4 augusti 2022. kundtjanst@travsport.se