Poängställning

Poängen uppdateras efter respektive försök (du kan under fliken "Schema" se vilka försök som ligger till grund för aktuell poängställning). Linjen i tabellen visar vilka hästar som just nu är på finalplats, om linjen är streckad betyder det att alla finalplatser inte är fyllda än. Klicka på pilen till vänster om hästnamnet för att se hästens placeringar.

Poängräkning

I varje STL-försök får hästarna poäng enligt följande skala:

Placering Poäng
1 30
2 14
3 10
4 7
5 5
6 4
7 3
8 2
Oplacerad 1
Diskad 0


Vid död löpning i försök får båda hästarna aktuell poäng för placeringen.

Vilka hästar får vara med i finalen?

De hästar som efter sista försöket uppnått högsta sammanlagda poäng är startberättigade i finalen. Vid lika poängtal ges företräde till den som uppnått bästa placeringar i försöken (inklusive eventuell ordningsföljd som oplacerad). Vid lika placering ges företräde till den häst vars bästa placering tagits vid senaste datum. I sista hand gäller lottning.

Om häst med ordinarie finalplats (ovanför linjen) inte startanmäls till finalen ges efterföljande hästar, i poängordning, möjlighet att starta.

Häst som kvalificerat sig till ordinarie finalplats i flera klasser ska alltid starta i finalen till den högsta klassen.

Schema

Datum Bana Startlista Resultat
{{race.raceDate}} {{meetingAttempt(race)}} Länk - Länk -

* = Poäng från tävlingen är inräknade i sammanställningen.

Poängställning

Mer # Namn Poäng Starter Tränare Ägare
{{ index+1 }} {{ result.horse.name }} {{ result.totalPoints }} {{ result.numberOfRaces }} {{ result.trainer.name }} {{ result.owner.name }}

{{ meeting.final.raceInfo.track.name }} {{ meeting.final.raceInfo.raceDate }}

# Namn Tid Tränare Kusk
{{ race.placementNumber }} {{ race.horse.name }} {{ race.time }} {{ race.trainer.name }} {{ race.driver.name }}