Moni Viking tog hem Sundsvall Open Trot – och vann STL Open

Storformen håller i sig för Moni Viking.
Han ledde varje meter av Sundsvall Open Trot i STL Open och tog hand om segerchecken på en miljon kronor.


Det blev dramatik i inledningen av Sundsvall Open Trot. En laddad Brother Bill (e.From Above) galopperade direkt då bilen släppte fältet och Best Ofdream (e. Nad Al Sheba) galopperade i en snäv situation i ingången av första sväng.

Moni Viking (e. Maharajah) med Björn Goop I sulkyn kunde hålla upp ledningen från sitt innerspår vilket var överraskande för många men inte för Goop.

– Jag vet att han kan vara ganska snabb från start men tävlar ju sällan i auto utan det är mest volt och ofta tillägg. Jag tyckte att det var läge att testa här, sa Björn Goop i vinnarcirkeln.

Nioårige Moni Viking hade sedan inga problem att hålla undan hela vägen efter en snabb avslutning.

– Hans främsta vapen är nog speeden även om det är en stark häst. Han kan springa väldigt fort en bit. Det är klart att vi blev lite morskare och fick upp förhoppningarna då vi tog ledningen. Han kändes fantastiskt fin idag, sa Björn Goop i vinnarcirkeln.

För favoriten Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) blev det en krånglig inledning.

– Ja, det blev stökigt i första sväng och det blev en bit i tredjespår. Att Moni Viking fick ledningen och vi fick Stoletheshow i rygg var ju det sämsta tänkbara. Men hästen var nog lite segare än vanligt samtidigt som loppet blev besvärligt, sa Örjan Kihlström.

Segertiden för Moni Viking blev 11,3/2140a och segerchecken var på en miljon kronor.

Travronden

Publicerad måndag 29 augusti 2022. kundtjanst@travsport.se