Så här kördes STL-loppen under lördagseftermiddagen på Örebro.


STL Silverdivisionen (försök 2, meeting 6)

Björn Goop höll enkelt upp innerspåret med Uncle Töll. När Johan Untersteiner hamnade utvändigt med V75-favoriten Toto Barosso låste sig loppet och det kördes i lågt tempo. Första 1.500 meterna passerades efter 1.15,4 och köhästarna försökte förgäves att avancera ute i tredjespår. Björn Goop ryckte undan med en längd i slutsvängen men blev snabbt upphunnen – och förbisprungen – av Toto Barosso (e. Ready Cash) som med lätthet tog sig förbi och var klart starkast. Segertiden blev 1.14,3/2.640 meter. Tredjeplatsen till Global Bookmaker som smög med i rygg på ledaren.

– 500 kvar hade jag väldigt bra feeling, sade Johan Untersteiner till Kanal 75.

STL Open (försök 12)

Lucifer Lane snabbstartade och tog hand om ledningen och därefter blev det rörigt. Beartime galopperade utvändigt om ledaren och Missle Hill (e. Muscle Hill) fick då dödens men Robert Bergh valde att kliva ut från innerspåret med Pinto Bob och prova för ledningen – vilken Johan A Nilsson inte var intresserad av att släppa ifrån sig och Pinto Bob galopperade i den körningen. Efter ett snabbt första halvvarv kunde Örjan Kihlström glida till ledningen efter ett knappt varv med storfavoriten Missle Hill. Väl där hade han full kontroll över loppet och stack undan på lätta fötter före en raskt avslutande Eddy West som gjorde gulddebut. Lucifer Lane höll bra som trea.

– Han är i bra form nu och segrarna börjar trilla in. Banan är lite för lös att han ska vara supernöjd men det gick ju bra ändå, sade tränaren Daniel Redén till Kanal 75.

STL Klass II

I en snudd på exceptionellt långsam inledning kunde Björn Goop köra sig till ledningen med Father Simon (e. Father Patrick). Visserligen lägsta klassen och voltstart men de fina förutsättningar i Örebro bäddade inte direkt för 1.16,2(!) första halvvarvet. Mattias Djuse avancerade till dödens med Wings Level vilket gjorde att Robert Bergh kunde byta ut innerspåret till fjärde par utvändigt med Mysterious Lucifer och därmed få rygg på loppets favorit Global Crossover. Magnus A Djuse körde favoriten och klev på i tredjespår 850 meter från mål. I ett rafflande upplopp med fem hästar i bredd höll ledaren undan med minsta möjliga marginal, fina avslutningar på såväl tvåan som trean.

STL Klass I

Robert Bergh tryckte sig till ledningen med L.L.Labero in i första sväng och valde, överraskande, att släppa ledningen till stallkamraten Conrads Diderot ett par hundra meter senare. Halvvarvet passerades efter 1.09,5 och Daniel Wäjersten som tog det lugnt med favoriten Eagle in Disguise (e. Bold Eagle) från start skickade fram i snabb hastighet och lyckades ta sig förbi då ledande Conradas Diderot. Femåringen höll undan med bred marginal före L.L.Labero som avslutade riktigt vasst efter att ha fått lucka från tredje par invändigt. Även plus i kanten till trean Final Whistle och E.A. hamnade fullständigt fel på det i dödens men höll bra som femma.

– Rikards häst var lite seg så jag trodde mig ha snabbaste hästen, sade Daniel Wäjersten till Kanal 75 om taktiken varvet från mål.

STL Bronsdivisionen

Jackson Avery laddades i väg rejält och blev alldeles för het på kuppen. Tempot var hisnande 1.06,9 första 500 meterna och 1.08,6 första varvet varför fältet blev ganska utspritt. Lite på avstånd kunde Claes Svensson ta det lugnt med King of Everything (e. Quite Easy U.S.). Kunde gå ut och runda en mjölksyrepåverkad Jackson Avery i slutsvängen och kunde hålla undan för en otroligt tapper Born to Run. Den sistnämnde blev hängande i tredjespår hela loppet igenom och höll storstilat. Bravo Santana galopperade bort sig i första sväng och Conte Prad avslutade bra som trea.

Travronden

Publicerad måndag 22 augusti 2022. kundtjanst@travsport.se