Moni Viking avslutade sylvasst i Åby Stora Pris

2020 vann Björn Goop och Moni Viking Åby Stora Pris och STL Open. I år var det dags igen. Moni Viking ordnade en känslosam seger för Björn Goop.


Björn Goop och Moni Viking (e. Maharajah) travade i femte utvändigt under större delen av Åby Stora Pris. Där avvaktade Goop fram till att fältet svängde in på upploppet. Det var långt fram till ledande Hail Mary men Moni Viking fick upp farten ordentligt och han ikapp och förbi i god tid.

Därmed kopierade Moni Viking segern i Åby Stora Pris från 2020. Han ordnade första årssegern när han kom i mål på 1.12,4a/3140 meter.

Det var en väldigt känslosam seger för Björn Goop. I dag är Olle Goops födelsedag. Olle Goop som gick bort i april i år.

– Det är mycket känslor. Det är pappas födelsedag i dag. Upploppet var fantastiskt och jag vet om att Moni är allra bäst när han får ligga kvar på rulle. Han har varit väldigt fin i träningen och när jag vred ut på upploppet var han som i gammalt gott slag. Det var som en explosion på upploppet. Han har verkligen fått form i de senaste jobben, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.

Andrapriset gick till Hail Mary och Örjan Kihlström. Daniel Redéns häst öppnade första kilometern efter 1.13,5 och första 2000 meterna efter 1.13,2. Hail Mary hade länge grepp om händelserna men fick till sist se sig besegrad.

Kristian Malmin och Oracle Tile hittade loss via open stretch och avslutade plusbetonat till tredjepriset.

Travronden

Publicerad måndag 15 augusti 2022. kundtjanst@travsport.se