Adde S.H. bäst från ledningen – vann STL-öppningen

STL-finalerna och Åby Stora Pris avgjordes under lördagen. Så kördes tävlingarna – lopp för lopp.


STL Silverdivisionen (final meeting 5)

Johan Untersteiner och Adde S.H. (e. Nu Pagadi) kom till start med två raka segrar och avgjorde spetsstriden tidigt. Och den positionen behöll den sjuårige valacken hela vägen. Adde S.H. öppnade första 500 meterna efter 1.07,6 för att passera kilometern på 1.11,4. Han höll till sist undan med minsta möjliga marginal på 1.11,0a/2140 meter. Andraplatsen gick till Daniel Wäjerstens Gooner efter ett lopp i rygg på ledaren. Gooner vreds ut till attack över upploppet och hann sånär ikapp vinnaren men fick sist nöja sig med att bli tvåa. Tredjepriset gick till Björn Goop och Rotate. Rotate travade i fjärde invändigt under loppets gång och sköt till plusbetonat via open stretch.

STL Klass II (final meeting 5)

Mattias Djuses Run N'Cola (e. Bar Hopping) fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Magnus A Djuse hittade till ledningen i utgången av första sväng där han kort senare öppnade första 500 meterna efter 1.09,5. Upp till kilometern kom Run N'Cola på 1.12,0. I utgången av sista sväng ryckte den fyraårige valacken undan från konkurrenterna och segern blev till sist odiskutabel. Run N'Cola ordnade sjunde segern i karriären när han kom i mål på 1.12,1a/2140 meter. En seger som bärgades före Daniel Wäjerstens Declan. Declan travade större delen av loppet i tredje invändigt. Johan Untersteiners Holdfast Am stod för en övertygande avslutning efter ett lopp i mestadels fjärde invändigt.

STL Klass I (final meeting 5)

Tre hästar i det närmaste på linje över målgång. Men främst var Hanna Lähdekorpi och Wish Me Magic (e. Magic Tonight). Hästen har inte varit sämre än tvåa i de fem senaste starterna och fortsatte på den inslagna vägen denna gång. Lähdekorpi gav sig häst ett lopp i tredje invändigt till största del för att sedan hitta fritt över upploppet via open stretch. Där gick den femårige valacken klart snabbast och han avgjorde kort före mål på 1.12,0a/2140 meter.

Andraplatsen gick till Joakim Lövgrens Inspiration efter en stark avslutning. Inspiration travade större delen av loppet i tredje ytter för att attackera i tredjespår in på upploppet. Trea blev Parveny från ledningen.

STL Diamantstoet (final meeting 5)

Det var ingen större diskussion från start. På ett par steg avgjorde Daniel Redéns Faeza Zet (e. Ken Warkentin) striden om ledningen. Efter det gjorde konkurrenterna upp om andrapriset. Tillsammans med Claes Sjöström i sulkyn öppnade Faeza Zet första 500 meterna efter 1.13,3 och första kilometern efter 1.14,1. In på upploppet stegade det fyraåriga stoet undan och vann säkert på 1.12,1/2140 meter. Hästens sjätte seger i karriären. Bakom vinnaren blev det ett andrapris för Thomas Uhrbergs Biscuit. Detta efter ett lopp i mestadels rygg på ledaren. Tredjepriset gick till Markus B Svedbergs Loaded Leila och Erik Adielsson. Loaded Leila avslutade övertygande över upploppet.

STL Bronsdivisionen (final meeting 5)

Segermarginalen blev knapp. Men först över mål var Alessandro Gocciadoro och Zorro Wind (e. Ready Cash). Den sjuårige valacken återfanns i sjätte ytter 900 meter från mål och gick med i ryggar i tredjespår under slutrundan. In på upploppet vred Gocciadoro ut sin häst längst ut i banan. Zorro Wind fick det att bita bra och och han hann fram till seger kort före mål. Segern var den tredje i följd och togs på 1.11,4a/2140 meter. Segern togs närmast före Örjan Kihlström och Bugatti Miles som gick med i tredjespår i positionen framför segrande Zorro Wind. Bugatti Miles var länge med i striden men fick nöja sig med andrapriset. Från rygg på ledaren gick tredjepriset till Gerben

Travronden

Publicerad måndag 15 augusti 2022. kundtjanst@travsport.se