Global Badman vann debuten i STL Gulddivisionen

Med varvet till mål blåste Global Badman till ledningen. Sedan blev det säker seger i debuten i gulddvisionen.
– Det var en femstjärnig prestation, sade Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.


Millondollarrhyme tog enkelt hand om ledningen från innerspår. Global Badman (e. Yield Boko) togs ganska lugnt från start och hamnade i andra utvändigt. 

Med ett varv till mål skedde det som möjligen blev loppavgörande. Daniel Wäjersten skickade iväg Global Badman som tog sig ända till ledningen

Fredrik B Larsson valde sedan att ta positionen utvändigt om den nya ledaren med Millondollarrhyme.

Han kunde inte gå i närkamp med Global Badman som vann säkert. Millondollarrhyme blev tvåa och Snowstorm Hanover inkom som trea.

– Det gick väldigt sakta så jag ville gå fram och ha kontakt med Millondollarrhyme. Min häst är väldigt snabb så jag satte allt på ett kort. Det var en femstjärnig prestation, sade Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

En stjärna som unghäst

Global Badman är fem år gammal. Han tjänade stora pengar som unghäst och vann långa E3. I fjol hade han en sämre säsong men är nu tillbaka i toppslag.

Segertiden blev 1.11,3a/1.640 meter och förstapriset var 150.000 kronor

– Vi har tänkt att det som hade varit var väldigt bra och att vi får se resten av karriären som en bonus, men nu får vi höja ribban och säga att vi har en häst som i alla fall kan etablera sig under den högsta eliten i alla fall.

Så här sade Fredrik B Larsson om situationen mitt i loppet där Global Badman tog över ledningen.

– Jag fick ledningen ganska enkelt. Jag hade koll på Daniel försent. Jag tittade ut och såg honom inte. Jag tittade sedan framåt och hade koll på min häst, då kom han väldigt snabbt och jag fick inte fart på Millondollarrhyme. Jag hade någon sekund av ouppmärksamhet och det räckte för att Daniel skulle lura skjortan av mig, sade Fredrik B Larsson till Kanal 75.

Travronden

Publicerad måndag 8 augusti 2022. kundtjanst@travsport.se