Hanna Lähdekorpi har haft ännu ett fint år som tränare.

Nu laddar hon mot STL på hemmaplan med Wish Me Magic.
– Jag tror att formen borde vara på uppåtgående med tanke på förra loppet, säger 33-åringen.


Halmstadtränaren Hanna Lähdekorpi, 33, fortsätter att visa upp fina kvaliteter både som kusk och tränare. Hon har samlat på sig flera härliga meriter i år med segrar i såväl STL-lopp som STL-final. Dessutom vann hon K.G. Bertmarks Minneslopp. 

 

Härnäst väntar STL-dagen tillika uppesittarkvällen på hemmaplan. Där har hon egentränade Wish Me Magic till start inom streckspelet. 

 

– Det känns roligt att man i alla fall har någon som kan starta och som man kanske kan ha lite framgångar med om det klaffar, säger tränaren. 

 

Senaste starten för Wish Me Magic slutade med en seger över kort distans på Jägersro, och Hanna Lähdekorpi är nöjd med förberedelserna. 

 

– Allt verkar normalt. Han har egentligen inte gått några jobb efter förra starten. Han har bara tagit det lugnt i och med att det blir ganska täta starter men allt verkar som det ska hemma.

 

Vad tror du om era chanser? 

 

– Jag tror att formen borde vara på uppåtgående med tanke på förra loppet. Läget är bra och distansen är bra. Jag har inget att klaga på på förhand. Man får tänka på att han går upp ganska mycket i klass. Han är helt ny i Silverdivisionen med bara några tusenlappar. 

 

Att starta under uppesittarkvällen känns lite extra roligt också. 


– Det är trevligt. Nu har Halmstad haft det här två år i rad och det brukar vara fina tävlingar och bra förutsättningar också. 

 

Dagarna räknas nu ned inför ett nytt år och Hanna Lähdekorpi konstaterar att hon är rätt nöjd med det som snart har passerat. 

 

– Generellt har det varit jättebra. Det började lite trögt i våras men sen har vi tävlat på och framför allt Wish Me Magic har gått jättebra och vunnit både V75-försök och final. Jag har inte så mycket att klaga på. Jag får vara nöjd med helheten.

 

Vad önskar du dig inför 2023?

 

– Det är att hästarna ska vara friska. Det blir ofta lite dippar när det är problem och sjukdomar. Man hoppas att de får vara friska och kan tävla. Att man kan få lite framgångar helt enkelt, avslutar hon.

/Travronden

Publicerad torsdag 22 december 2022. kundtjanst@travsport.se