Jasmine Ising vinner med en av två?

Hemmatränaren Jasmine ising selar ut dubbla hästar från stallet under lördagens STL-omgång och tror klart mest på Gordini Brick (V75-1).
– Han ska kunna göra ett bra lopp direkt och det ser väldigt spännande ut, säger Romme-tränaren.


Jasmine Ising driver numera ett lite mindre stall tillsammans med sambon Patrik Fernlund i närheten av Rommetravet. Just nu finns 13 hästar, där runt hälften har startat.

– Vi visste på förhand när det här året inleddes att det var risk för ett sämre år med få starthästar. Ändå har vi nu redan slagit fjolårets siffror vad gäller inkörda pengar (nästan 500.000 bättre) och är på god väg att även överträffa antalet segrar (just nu 18 mot 19 förra året). Så jag får vara nöjd även om man alltid vill att det ska gå bättre.

Höjdpunkterna hittills i år?

– När Patrik (Fernlund) vann Amatör-SM på Åby med Gordini Brick och även Upp till Bevis med Ferox Brick i Halmstad. Så det har varit några fina vinster under 2022.

Redan i det inledande klass I-försöket kommer alltså Jasmine Isings bästa möjlighet på Romme. Fyraårige Gordini Brick (e Orlando Vici) slutade trea senast i ett klass I-försök på Romme den 29 oktober, men Ising var ändå inte nöjd.

– Nej, travet flöt inte riktigt som det skulle. Nu är hästen behandlad och har fått två rundbanejobb. Det senaste körde vi före tävlingarna på Romme i lördags, då han fick springa runt 1.18/2.000 meter med långvagn. I dag (måndag) fick han bara gå en lite lätt ridtur.

Förutsättningarna på lördag?

– Den långa distansen är väl ingen fördel men det handlar om en stark och rejäl häst som ska klara den på vettigt sätt. Han är dessutom startsnabb och trivs bra i ledningen. Så det ser som sagt väldigt spännande ut.

Hur passar det med skor och brodd?

– Det är först på slutet som Gordini Brick börjat tävla barfota, så det ska inte vara så negativt med skor. I övrigt blir det precis som senast helstängt huvudlag, rycktussar och vanlig vagn. Båda mina hästar ska klara av brodd runt om ifall det krävs på lördag.

Den andra hästen? Jo, treåriga stoet Ninepoints Birdie (e. Bold Eagle) gör på lördag fjärde starten i Jasmine Isings regi. Tidigare tränades hon av Jörgen Westholm. Den här gången är det E3 Revanschen (V75-3) som gäller med 175.000 kronor i förstapris.

– Det började bra för oss med två raka segrar. Sedan var hon fruktansvärt dålig i tredje starten och det mesta pekade på någon sjukdom. Vi hittade dock inga fel och nu känns allt bara bra inför det här loppet. Däremot blev spåret dåligt samtidigt som de värsta konkurrenterna fick bra utgångslägen. Därför måste vi ligga lite lågt den här gången.

Utrustning?

– Hon får förstås tävla med skor vilket är en en liten nackdel. Samtidigt visade hästen vid segern på Solvalla att hon ändå behärskar den biten. Sedan blir det öppet huvudlag och fast bomull. Jag har ännu inte bestämt om vi ska köra med amerikansk vagn som senast eller vanlig.

Publicerad torsdag 15 december 2022. kundtjanst@travsport.se