Mister F.Daag vann Legolas Minne

Elitloppstrean Mister F.Daag stod i en klass för sig på Åbytravet. Han vann Legolas Minne och nu ska han försöka kvala in till Prix d’Amerique.


Det blev en mycket jämn start i Legolas Minne. Invändigt var det Rackham som höll upp ledningen. I andra utvändigt hamnade Aetos Kronos och i fjärde utvändigt satt förhandsfavoriten Mister F Daag (e. Conway Hall).

500 meter travades efter 1.10,2. Med ett varv till mål tog Aetos Kronos plats utvändigt om ledaren. Christoffer Eriksson fick dämpa farten där framme och de kom till 1500 meter efter 1.13,2. Samtidigt fick Mister F. Daag göra jobbet själv i tredjespår.

Det var inget som tycktes bekymra honom. Mister F. Daag hade den överlägset bästa farten över upploppet och vann Legolas Minne enkelt. Segertiden blev 1.13,0a/2140 meter. Paul Haagort tränar och Robin Bakker satt i sulkyn. Förstapriset var 200.000 kronor.

– Vi hade ett perfekt spår och jag pratade med tränaren innan loppet om vad vi ska göra. Om vi skulle köra från start eller vänta. Hans känsla var att vi skulle köra bakifrån. Vi fick gå tidigt men han gjorde det lätt. Det blev enklare än vad jag hade trott, sade Robin Bakker i vinnarcirkeln.

Bästa säsongen någonsin

Detta är Mister F Daags bästa säsong i karriären, som sjuåring. Han vann bland annat Copenhagen Cup och slutade trea i Elitloppet- Nu väntar troligen ett försök att kvala in till Prix d´Amerique den 29 januari.

– Han kommer starta i kvalificeringsloppet till Prix d’Amerique den 1 januari. Efter det får vi se om vi kvalar in, jag är inte säker på att han är riktigt så bra men annars blir det troligen Prix de Luxembourg, sade Paul Haagort i vinnarcirkeln.

Pacific Face hängde på till andraplatsen från rygg ledaren och Emoji blev trea. Rackham föll tillbaka den sista biten, så också Aetos Kronos.

Kort innan start ströks Upstate Face. Han ville inte vända upp till start och Adrian Kolgjini valde då att köra av och stryka hästen.

 

Travronden

Publicerad måndag 12 december 2022. kundtjanst@travsport.se