Snabba ryck för Milliondollarrhyme

I söndags slutade han trea på Vincennes efter fin avslutning.
På måndag startar han i gulddivisionsfinalen på Solvalla, något som blir sista starten innan vila väntar.
– Han har tävlat på länge och gjort det riktigt bra, säger Fredrik B Larsson.


Under tisdagen påbörjade Milliondollarrhyme sin resa hem till Sverige igen, efter ett äventyr i Paris. En start där nere blev det den här gången för hästen som gett tränare Fredrik B Larsson och skötare Arthur Leportier så mycket de senaste åren.

– Han var riktigt bra även i söndags. Han fick vilsam resa och spurtade bra invändigt. Loppet gick i långsamt tempo och det var egentligen bara sista 200 meterna som hästen fick löpa ut. Han var inte trött i mål och visade i alla fall god form, säger Fredrik B Larsson.

Trea slutade Milliondollarrhyme för Franck Nivard, bakom hästar som Zarenne Fas och Dominik Locqueneuxs Copsi. Täta starter blir det, likaså lång resa. Men det är ingenting som oroar inför starten i STL gulddivisionsfinal på måndag.

– Han brukar verkligen ta resorna på bra sätt och kommer hem pigg och glad varje gång. Så det är ingenting som bekymrar mig. Det här blir dessutom sista starten för honom innan han får välförtjänt vila. Han har varit igång länge och gjort det bra, så det är han värd.

När man möter topphästar som Very Kronos och Mister F.Daag går det däremot inte att ha alldeles för högt ställda förväntningar. Men spår fem talar till Milliondollarrhymes fördel.

– Spåret blev bra och jag tycker nog att han ska kunna vara med bland de tre här bara det löser sig lite under vägen.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Round Cube tillsammans med Magnus A Djuse. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
 

Förutom Milliondollarrhyme har Fredrik B Larsson även Round Cube till start i STL klass II-finalen.

– Han var lite seg senast. I början av sin karriär har han varit ganska så hetsig och stökig, så vi har inte velat trycka på några knappar. Han har gått hårt dövad, men nu blir det en del ändringar. Vi kör med ryckhuva för första gången och med halvstängt huvudlag, det hoppas jag ska ge bra effekt. Han känns formstark för dagen, men tyvärr blev det spår lite väl långt ut bakom vingen. Vi får hoppas att det löser sig under vägen. Jag tror hästen gör ett bra lopp och jag känner mig inte slagen på förhand, säger Larsson.

 

/Travronden

Publicerad lördag 24 december 2022. kundtjanst@travsport.se