Stenströmer hoppas på turen

Ulf Stenströmer har hela 20 hästar till start under Stochampionatshelgen, varav tre startar inom STL-omgången på lördag.
– Med jättemycket tur kan Timotejs Jackpot vinna. Han är bra för klassen, säger Axevallatränaren.


Det är förstås en hektisk vecka för hemmatränaren Ulf Stenströmer med största travhelgen på hela året hemmavid. Han tror själv att 20 hästar till start är ett rekord, eller åtminstone väldigt nära. Samtidigt är Stenströmer lite orolig för vad som komma skall.

– Jag bytte nyligen hö och hade några som underpresterade under torsdag och fredag. Jag har också kört jobb med många på sistone och en del är lite lösa i magen. Så jag vill varna för att mina hästar överlag känns svårbedömda inför den här helgen.

Stenströmer utvecklar resonemanget:
– Jag skulle tro att ungefär 60 procent av hästarna inte påverkas. Sedan kanske 20 procent reagerar lite negativt och ytterligare 20 blir tydligt nedsatta. Vi får helt enkelt hoppas att alla lägger sig i den där 60-procentsgruppen...

Klarar han starten?

Först ut i STL-omgången på lördag är Deep Pockets(e. Ready Cash) som nu hunnit med tre starter i Stenströmers regi. Sjuåringen vann näst senast Midsommarsprinten i Årjäng på fina 1.11,2a/1640 meter för att därefter sluta femma i silverdivisionsförsöket i Halmstad.

– Han slog bra hästar där i Årjäng, bland annat Beartime. Senast såg hästen lite småslak ut 400 kvar, men han fullföljde ändå okej. Deep Pockets är lite trögare bakifrån och kanske inte lika gynnad av 2140 meter som flera andra i loppet, även om han gjort bra lopp tidigare över den här distansen.

Voltstart har inte Deep Pockets provat sedan oktober 2017!
– Jag har stor respekt för andraspåret i volten och det är även lite passgång i honom, vilket försämrar möjligheterna ytterligare. Om han trampar iväg blir det däremot säkert en snabb öppning och Magnus Jakobsson kanske provar i spets om han kommer dit. Han är klart bäst i den positionen, men samtidigt vet jag inte om det går att slå de här motståndarna därifrån över 2140 meter.

Utrustning?
– Det blir förstås vanlig vagn, men i övrigt tror jag inte vi ändrar något.

Ulf Stenströmers bästa chans kommer i klass II-försöket genom Timotejs Jackpot (e. Muscle Hill). Detta trots spår åtta bakom bilen.

– Hästen var inte som bäst senast trots att det blev seger. Nu har vi fixat till lite och jag var nöjd med måndagens 1.25-jobb med en snabbare avslutning. Han fungerade framförallt bättre i svängarna, vilket tidigare varit ett litet problem. Det kan fattas lite men det här är en häst som jag gillar skarpt.

Segerchans?
– Normalt måste man ligga lågt från ett sådant här läge, men han är bra för sin klass. Jag vill dock inte ha något tufft upplägg, utan vi får hoppas på jättemycket tur, då kan han vinna..

Utrustning?
– Det blir det samma som senast, barfota runt om och vanlig vagn.

Med nyförvärvet Immigrant Am (e. Southwind Frank) ligger Stenströmer lågt från spår tolv i klass I-försöket.
– Det är ägarens dröm att få starta under den här helgen, men vi är nöjda med en slant. Läget är dåligt och hästen svårbedömd i första starten för mig. Vi kör barfota runt om och troligen med vanlig vagn. Sedan vet jag ännu inte vilket huvudlag det blir.

Travronden

Publicerad fredag 22 juli 2022. kundtjanst@travsport.se