Hon vill upprepa moderns seger – och vinna i STL

Hälften av årets segrar har kommit inom tre dagar.
När STL kommer till Bollnäs tror hemmatränaren Peter Eriksson att han har en outsider i Dandruff.
– Jag kör gärna i ledningen om jag kommer dit, säger han.


Våren 2021 flyttades stoet Dandruff (e. From Above) från Tomas Malmqvist till Peter Eriksson i samband med ett ägarskifte. Direkt i nya regin blev det seger – nästa dröjde drygt ett år. I sin senaste start skickade Eriksson ordentligt från start och från ledningen höll hon undan på 1.12,9a/1 640 meter.

– Hon fick öppna rejält och gick jättebra, säger Peter Eriksson.

Emellanåt finns likheter med Erikssons tidigare följeslagare på lördagarna Calvados Crane – hon går nämligen utrustad med gröna ”can’t see back-muffar” då och då.

Finessen med huvudlaget

– Ja, vi har varierat lite beroende på hur pigg hon är vilket brukar kännas i värmningen. Tanken senast var att köra med googles men hon var så vass att det fick bli muffar.

Vad är egentligen skillnaden mellan can’t se back och dessa muffar?

– Det blir lite mittemellan att can’t seeback-huvudlag och ett halvstängt. Framför allt är det lätt att sätta på de muffarna. 

Ledningen gällde senast och det kan bli samma taktik igen även om det handlar om voltstart.

– Hon är enormt trevlig på alla sätt och vis och kommer att öppna jättebra. Kommer jag till ledningen kör jag gärna där.

Stark stallform
Bollnästränaren kallar sin häst för en outsider och slår ett slag för stallformen.

– Hela mitt stall har varit kraftigt uppåt på slutet och det gäller även henne.

Av årets åtta tränarsegrar har fyra tagits sedan den 17 juli och samtliga fyra inom loppet av tre dagar. Skulle Dandruff räcka hela vägen i STL Klass I upprepar hon modern Peignoirs bedrift. Claes Svensson-märren vann ett V75-lopp (2012), vilket var just Klass I. Dandruff var tvåa i ett Diamantsto-försök på Umåker i vintras.

– Då attackerade jag i spåren så hon är väldigt allround. 

Skor runt om gäller fortsatt och huruvida det blir googles eller de gröna muffarna bestäms efter att hon visat upp vilket humör som gäller på lördag.

Travronden

Publicerad torsdag 28 juli 2022. kundtjanst@travsport.se