Efter STL-segern – nu stannar Dwight Pieters i Sverige

Efter STL-segern under midsommarhelgen berättade Dwight Pieters om en tung period som varit, och tankarna på att flytta tillbaka till Belgien. I tisdags meddelade han att han stannar i Sverige, fortsätter satsa på kuskkarriären och gör en nysatsning söderut.

– Nu kommer jag fokusera mer på banorna i västra och södra Sverige, säger Pieters.


Under midsommarhelgen vann Dwight Pieters ett STL-lopp i Kalmar med Maria Törnqvists Cabasse. Det var kuskens första STL-seger och hans hundrade vinst i Sverige.

I en intervju med Aftonbladet ett par dagar efter berättade han om en tuff period som varit, med uteblivna resultat och tankar på att flytta hem till Belgien.

Nu har han bestämt sig för att fortsätta satsa på kuskkarriären i Sverige. Något han själv berättade via sin facebooksida. Han har flyttat och kommer nu göra en nysatsning i landets södra delar. För Travronden berättar han om sitt beslut.

– Jag kommer fortsätta åka runt och tävla men bo hos Maria Törnqvist och hjälpa henne med bland annat fortkörning när hon behöver det, det är ungefär mitt emellan Axevalla och Åby. Sista månaderna har jag rest runt överallt men nu kommer jag fokusera mer på banorna i västra och södra Sverige, säger Dwight Pieters som nu kommer ha licens på Åby. Tidigare hade han den på Romme.

Pieters berättar att många människor inom travet hört av sig efter segern i Kalmar och intervjun i Aftonbladet.

–  Efter den segern och artikeln har jag fått jättemycket positiva reaktioner. Folk har hört av sig från alla håll och verkligen stöttat mig och sagt att jag ska fortsätta satsa i Sverige. Det värmer i hjärtat, säger Dwight Pieters som även berättar om stödet från familjen i Belgien.

– Jag har tagit en veckas semester och funderat. Jag pratade med min familj i Belgien som sade att “Du kommer inte hem nu, du ska fortsätta att göra det du gör och det som du vill”.

  • Hur viktig var STL-segern för dig?


– Det gör jättemycket, det är bra att bli trea, fyra på V75 också men man vill alltid vinna. En sådan seger gör att man får tillbaka suget och att vara med och prestera i större sammanhang.

I helgen är Pieters tillbaka i sulkyn efter ett kortare uppehåll. På lördag kör han en häst under i Halmstad och på söndag sitter han upp bakom fem hästar i Vaggeryd.

– Det känns bra att vara tillbaka i sulkyn. Nu tittar jag bara framåt.

Travronden

Publicerad fredag 8 juli 2022. kundtjanst@travsport.se