Rackham gjorde allt på egen hand – vann STL guld

På lördagen ordnade Rackham första segern i gulddivisionen – och han gjorde det helt på egen hand. Rackham vände ut och in på konkurrenterna under slutrundan.


Dryga halvvarvet från mål lämnade Christoffer Eriksson tredje utvändigt med Rackham (e. Love You) för att gå på som förstahäst i tredjespår. Där blev han hängandes i ett halvvarv, för att sedan skölja till ledningen knappa 500 meter från mål. Trots svepningen hade Rackham styrkan att gå undan till seger. Han kom i mål på 1.11,2a/2140 meter. Årets första seger för den sexårige hingsten var därmed ett faktum.

– Det var väldigt kul. Han har känts väldigt fin i år men haft lite stolpe ut och vi har inte fått de resultaten vi hoppats på. Det här var en enorm lättnad och glädje. Jag tryckte gasen i botten och vi kom till ledningen. Han kändes stark och fin och det var en väldigt bra prestation. Han kommer att växa in i högsta klassen och han är en häst för de största loppen. Det är jag övertygad om, sade Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln.

Örjan Kihlström hittade femte ytter med Reijo Liljendahls Admiral As inledningsvis. Hästen gick med i tredjespår under slutrundan och genom slutsvängen hämtade han in många meter och blev till sist tvåa. Ultion Face och Adrian Kolgjini tog hand om tredjepriset.

Travronden

Publicerad måndag 11 juli 2022. kundtjanst@travsport.se