Sourire Frö satte nytt banrekord i STL

STL-omgången fick en flygande start.
Från bricka 12 vann Sourire Frö på nytt banrekord.


Det blev den snabbaste öppningen någonsin i STL då favoriten Iznogoud Am (e. Muscle Hill) travade första 500 meterna efter 03,6 (enligt officiella tidtagningen) i bronsdivisionen. Trots den tuffa öppningen såg Iznogoud Am länge ut som en vinnare med Erik Adielsson i sulkyn.

Han fick dock ge sig mot Ulrika Wällstedts Sourire Frö (e. Whising Stone) som fick trava mestadels i dödens. Trots det kunde han sätta klorna i ledningen innan mållinjen dök upp.

– Egentligen ska det väl inte gå att vinna. Vi hade ju tredjespår första 300 meterna och sedan utvändigt. Men 100 kvar kände jag att han skulle greja det ändå, sa en imponerad Magnus A Djuse i sulkyn i vinnarcirkeln.

Segertiden blev 10,2 vilket var nytt banrekord för fyraåriga hingstar och valacker.

I STL Klass I-försöket fixade femårige Draupner (e. One too Many) första tränarsegern i STL för Jesper Rydberg. 

Med Kevin Oscarsson i sulkyn fick han en fin start från springspåret och hamnade utanför ledande Wingait Henke (e. Maharajah). Kröp ner i tredje invändigt efter 350 meter och kunde kliva ut ett spår med 960 meter kvar.

Avslutade sedan vasst och kunde ta en säker seger på tiden 13,4/2140.

I Silverdivisionen visade Björn Goop-tränade Sam The Man (e. Whising Stone) att formen är i zenit. Med Carl Johan Jepson i sulkyn kunde han överta ledningen med 1500 meter från mål och hade sedan inga problem att hålla undan till en säker seger. Segertiden blev 13,4/2140a.

– Jag blev riktigt imponerad av hästen. Tidigare har jag bara sett honom från sidan. Det var en fin åktur och det var nog inte så mycket min förtjänst att det blev seger, sa en glad Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.

Travronden

Publicerad tisdag 7 juni 2022. kundtjanst@travsport.se