Nu har Hanna Lähdekorpi vunnit STL på riktigt också

Hanna Lähdekorpi fixade sin första klass-seger i STL då hon styrde Wish Me Magic först över linjen på Kalmar.
– Jag vann ett lopp under en extraomgång förra året och då sa en del att det inte var en riktig seger. Men nu har jag vunnit STL på riktigt, säger Hanna och skrattar.


Det var i STL Klass I under Kalmars söndagsomgång som B-tränaren Hanna Lähdekorpi slog till. Från spår åtta i volt med Wish Me Magic (e. Magic Tonight) var hon förstås inställd på ett invändigt lopp. Wish Me Magic följde ryggen på Baroncini Jet (e. Readly Express) och då denne lyckades hålla upp ledningen blev det en perfekt resa.

– Han var verkligen vaken idag och det blev så bra som det kan bli att Ulf Ohlsson också kunde hålla upp ledningen med sin häst. Det blev ett sånt där drömlopp som man inbland undrar varför man aldrig får uppleva. Men nu fick jag det och han var riktigt bra idag, sa Hanan Lähdekorpi.

Baroncini Jet inledde 500 meter efter 14.0 och första varvet efter 16,4 i loppet över 2640 meter.

I utgången av sista sväng uppenbarade sig luckan för Wish Me Magic och då Hanna Lähdekorpi styrde ut så gick det undan. Wish Me Magic avgjorde loppet i god tid före mållinjen.

– Vi körde med rycktussar och jag fick ett väldigt bra svar då jag drog dem.

Nu är hästen klar för klass 1-finalen på Åby i augusti och Hanna Lähdekorpi funderar över matchningen.

– Han får väl göra 2-3 starter innan det är dags för final. Han har inte gått ur sin klass så det blir väl någon start i STL.

Wish Me Magic köptes av Hanna och henne pappa Kari i november och det har visat sig vara ett bra köp.

– Det tog lite tid innan vi fick honom till start men sedan har det gått riktigt bra. Det blev ju 50 000 kronor i förra starten och 110 000 kronor idag. Jag har pratat med pappa och han var nöjd idag, sa Hanna Lähdekorpi och skrattade.

Travronden

Publicerad måndag 27 juni 2022. kundtjanst@travsport.se