Vernissage Grif vann Jämtlands Stora Pris 2022

Vernissage Grif försvarade sin titel i STL Open och Jämtlands Stora Pris. Efter tuff körning där framme var han starkast över upploppet och Alessandro Gocciadoro bjöd på glädjescener.


Click Bait höll upp ledningen och var på väg att släppa till Mister Hercules när denne plötsligt galopperade. Mika Forss satte upp ett hårt tempo utvändigt  om Click Bait med Selected News. Varvet travades efter 1.12,3. 

Vernissage Grif (e. Varenne) satt i fjärde utvändigt och på den sista bortre långsidan styrde Alessandro Gocciadoro på i tredjespår. I ingången till sista svängen var han ute i fjärdespår, trots det var han starkast över upploppet och en överlycklig Alessandro Gocciadoro bjöd på glädjescener.

– Italienare är mer emotionella och känslostyrda så jag bjuder gärna på en show, mer än gärna.  Det finns inte ord att beskriva hästen. Han är helt fantastisk. Han har inte varit till sin fördel i några starter men nu har vi börjat köra med skor och då fungerar han bättre, sade Gocciadoro via tolk i vinnarcirkeln.

Vernissage Grif är åtta år och har tjänat 8.744.109 kronor

Click Bait blev trea och efteråt hade Per Lennartsson synpunkter på Mika Forss styrning.

 – Jag kan inte vara annat än jätteglad över prestationen, sedan kan man ha åsikter om konkurrenters körande. Jag förstår inte varför man inte kan ta tillvara sin häst och den bästa chansen. Mika gjorde det absolut inte, han förstörde för mig och sig själv utan anledning, sade Lennartsson till Kanal 75.

Så här såg Mika Forss på situationen:

– Det var en tuff resa och många olika händer första 800 metrarna. Min tanke var att köra i ett jämnt tempo, sist gick han 1.12,5 i 3000 meter och idag klarade inte det i 2000 meter, sade Forss till Kanal 75.

Så här kommenterade Örjan Kihlström Mister Hercules galopp.

– Han rullade över när han kom först, det var väldigt överraskande. Han har aldrig varit rullig tidigare, sade Kihlström till Kanal 75.

Millondollarhyme blev tvåa.

– Man vill alltid vinna men hästen gjorde ett fint lopp och var väldigt bra, jag är nöjd, sade Fredrik B Larsson till Kanal 75.

TRAVRONDEN

Publicerad måndag 13 juni 2022. kundtjanst@travsport.se