Foto: Lars Jakobsson

Kentucky River vann Klass II-finalen

Kentucky River stod för en enorm insats i Klass II-finalen. Trots den kladdiga banan dundrade han undan över upploppet och vann på tiden 1.11,0a/2140 meter.
– Det var en fantominsats, säger Per Nordström.


Hästen öppnade bra och fick överta ledningen från Global Bookmaker på den första långsidan. Han travade första varvet efter 1.11,8. Med cirka 1200 meter till mål landade förhandsfavoriten Luke Schermer utvändigt om ledaren.

Han kunde dock inte göra något åt Kentucky River (e. Father Patrick) som var omutlig för dagen. Han kom hem på tiden 1.11,1a/2140 meter på en kladdig bana. Bakom vinnaren spurtade L.A. Boko rappt till andraplatsen. Luke Schermer blev trea.

Per Nordström var naturligtvis mycket nöjd efter segern.

– Det var en fantominsats och det var inte tomt i mål, jag tror han skulle kunna sprungit 1.11 i 2640 meter. i dag Jag gick framåt och trodde att jag skulle få ta över ledningen och sedan försökte jag dra i ett jämnt tempo och göra det tufft för Luke Schermer, Det var en helt fantastisk prestation, allt blev precis som vi ville i dag, säger Nordström.

– Banan är ändå inte speciellt tung, banmästarna har gjort ett formidabelt lopp

Tränaren fick in hästen i december och kände tidigt att det rörde sig om en riktigt bra häst.

– Jag har sagt från början att detta kan vara min derbyhäst. Det kändes pulsmässigt, i hur snabbt han kommer ner i vilopuls. Han har en fantastisk fysik. Nu får vi smyga lite grann och sedan blir det full satsning mot derbyt.

Kentucky River har startat 15 gånger, vunnit sex lopp och tjänat 571 000 kronor.

Travronden

Publicerad måndag 30 maj 2022. kundtjanst@travsport.se