Foto: Jenny Rehnman, TR Bild

"Han kändes fantastiskt fin"

Efter Månlykke A.M:s seger på Umåker talar allt för att han startar i Elitkampen om två veckor. –Han kändes fantastiskt fin idag och på måndag får Malmrot besked om Elitkampen, sa Gunnar Melander i vinnarcirkeln.


Efter att ha orsakat en omstart för att vara för sen upp till bilen var det slut med dramatiken angående storfavoriten Månlykke A.M. (e. Månprinsen A.M.) i Vårbjörken. Gunnar Melander styrde fram utvändigt om ledande Tangen Haap (e. Lome Elden) i första kurvan och Björn Karlsson tog upp direkt. Månlykke A.M. var sedan oslagbar i STL kallblodsdivisionen där han gick i mål till synes obrukad på nya banrekordet 20,8/1640a.

– Jag behövde bara sitta och titta mig om. Det viktigaste var att inte släppa ut Tangen Hopp, sa Gunnar Melander efteråt.

Melander tror att hans häst är snäppet bättre än förra året.

– Ja, han känns ännu bättre i år och har blivit mycket starkare. Han har tagit vinterträningen på bästa sätt, sa Gunnar Melander till Kanal 75.

Om allt är väl med hästen efter det här loppet talar allt för att det blir Elitkampen om två veckor även om Gunnar Melander vill vänta med det officiella beskedet tills på måndag.

– Han känns i alla fall väldigt bra och kanske är ännu bättre om 14 dagar…

TR Media

Publicerad måndag 16 maj 2022. kundtjanst@travsport.se