Click Bait vann gulddivisionen – belönades med elitloppsbiljett

Dramatiskt från start när en elitloppsplats stod på spel i gulddivisionen.
Till slut var det bara en häst på banan: Click Bait.
Per Lennartsson körde Stefan Melanders häst till en överlägsen STL-seger.


Först galopperade Beads, sedan galopperade Brambling. Under tiden hittade Per Lennartsson till ledningen med Click Bait i H.K.H. Prins Daniels lopp. I sista sväng tryckte Lennartsson på gaspedalen och då svarade Click Bait med att lämna konkurrenterna långt bakom sig.

– Visst har han känts fin och varit på gång men i dag var det en helt annan dimension i hästen. Han var stenhårt på bettet första rundan och sedan gav jag honom en liten anmaning 250 meter kvar. Det jag kände i dag har jag inte känt i honom tidigare i år. Han gjorde några sådana race förra året. Allt funkade i dag, framför allt underlaget. Han är otroligt känslig för lösa banor, sade segerkusken Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

– Han vann fruktansvärt lätt.

Segertiden blev 1.10,5a/1609 meter och Click Bait förutom vinsten i STL gulddivisionen belönades han med en plats i Elitloppet 2022 samt förstapriset på 400 000 kronor. Där stöter han på Admiral As, som Per Lennartsson har lovat att köra. En speciell situation, medgav kusken.

– Det känns jättekonstigt att lämna ifrån sig den här hästen. Är han i den här formen har han toppchans att vara långt fram både i försök och final.

Tvåa blev Tycoon Conway Hall efter ett lopp i rygg på vinnaren. Holy Water tog hand om tredjeplatsen.

Travronden

Publicerad måndag 23 maj 2022. kundtjanst@travsport.se