Phoenix Photo vann gulddivisionen i Eskilstuna

Very Kronos startgalopperade och Brother Bill blev fast på innerspår. Då visade sig Phoenix Photo starkast i gulddivisionen.
– Det har varit en lång resa och han bara fortsätter hela tiden, det verkar aldrig ta stopp, säger tränaren Svante Ericsson i vinnarcirkeln.


Very Kronos galopperade direkt i comebacken samtidigt som Brother Bill blev kvar på innerspår. Click Bait tog sig till ledningen. På den första långsidan gled Örjan Kihlström fram utvändigt med Missle Hill.

I slutet av sista bortre långsidan gick Phoenix Photo (e. Super Photo Kosmos) på i tredjespår och då bet det bra. På upploppet kopplade Missle Hill greppet men han kunde inte stå emot Phoenix Photo den sista biten.

Han vann loppet på 1.12,1a/2140 meter. Missle Hill blev tvåa och Brother Bill spurtade till tredjeplatsen. Svante Ericsson tränar vinnaren och kan därmed fira en stor seger på hemmaplan.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tränaren Svante Ericsson efter loppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
 

– Det är såklart jätteroligt att vinna guld på hemmaplan med den här hästen, det har varit en lång resa och han bara fortsätter hela tiden, det verkar aldrig ta stopp, säger Svante Ericsson i vinnarcirkeln.

– Som det har känts i träning så trodde jag inte att han var i hundraprocentig form, men i värmingen var det väldigt bra tryck i honom.

“Visade bra moral”

Ulf Ohlsson körde Phoenix Photo.

– Jag förstod att jag kanske behövde gå 600 kvar vilket jag gjorde. Sedan fick jag gå ner och gjuta mod i rygg på Missle Hill och han kändes väldigt stark när jag vek ut honom och han visade bra moral, säger Ohlsson i vinnarcirkeln.

Förstapriset var 150.000 kronor. Segern innebär att Phoenix Photo gick över två miljoner kronor i intjänade pengar.

 

/Travronden

Publicerad måndag 14 november 2022. kundtjanst@travsport.se