Så gick det i STL-loppen på Bjerke

Så gick det i övriga STL-lopp då Bjerke körde tävlingar under lördagen.


STL klass II försök

Efter att favoriten Alegrito kommit till ledningen 1200 kvar var det många som trodde att Jan Kristian Waalers travare var i mål. 

Men krafterna tröt till slut och istället var det Trefilov som spurtade till seger för Kai Johansen

Lars Erik Aas femåring serverades fin resa i rygg ledaren som 1200 kvar blev tredje invändigt. Det tackade hingsten efter Cecena Ås för genom att ta hem loppet med 110.000 norska kronor i förstapris. 

Vinnartiden skrevs till 1.14,4a/2600 meter och det var hästens femte seger i 21:a starten.

 

Imperatur AM.jpg

STL klass I försök

Det kom att bli en ren och skär tvåhästarsduell i den fjärde avdelningen. 

Fredrik Wallins Feel The Benefit hittade till ledningen för Björn Goop – men kom att utmanas av familjen Gundersens Imperatur Am som vandrade utvändigt om spetshästen hela vägen. Det stod och vägde över upploppet, men greppet kopplade den senare strax innan mål.

Det var sjunde segern i tionde starten för Imperatur Am som bland annat var finalist i Svenskt Travderby tidigare i år.

Vinnartiden för sonen till Ready Cash och toppstoet Princess Face skrevs till 1.12,9/2100 meter och vinsten var värd 110.000 norska kronor.

STL bronsdivisionen försök

Efter två andraplatser för Björn Goop med Stoletheshow och Feel The Benefit blev det så en seger i bronsdivisionens försök. Det tillsammans med Janne Svarts Souvenir d'Inverne trots dödens på ledande Zenato.

Greppet kopplades i början på upploppet och åttaåringen efter Zola Boko höll undan för övriga konkurrenter på tiden 1.11,4/1609 meter.

Det var hästens nionde seger i 86:e starten. Så sent som i september månad vann den rutinerade valacken ett 60.000-kronorslopp – och nu var skrällen återigen ett faktum.

Det var tränare Janne Svarts första STL-seger.

Mia Vince.jpg

STL diamantstoet försök

En seger räckte inte för Björn Goop. Tillsammans med Mia Vince (e. Ja El Tomcat) blev det seger efter att det löst sig på perfekt sätt då både den i dödens travandes Callas och den i spåren attackerandes Elvira Damgård galopperade under loppet slutskede. 

Det blev sesam öppna dig för Goops sto som tackade genom att segra på säkert sätt.

Tiden landade på 1.13,9a/2100 meter och 110.000 norska kronor var vinsten värd.

Det var hästens första start i regi Björn Goop. De har firat framgångar ihop tidigare, det då de vann ett lopp under Hugo Åbergs-dagen tidigare i år tillsammans. Då i träning hos Karoline Krogh-Hanssen som fortfarande äger hästen.

 

/Travronden

Publicerad måndag 7 november 2022. kundtjanst@travsport.se