Så kördes loppen på Jägersro

Under lördagen avgjordes STL-tävlingarna på Jägersro.
Här har du loppen i korthet.


STL Klass 2

Dynamite Sensation (e. Orlando Vici), tränad av David Persson, lyckades ta sig till ledningen i första kurvan efter att Nyras Lars R. (e. Raja Mirchi) galopperade. Väl i ledningen hade Magnus Djuse inga problem att lotsa den fyraårige valacken till enkel seger efter att ha inlett varvet efter 15,5.

– Det var ju lite turligt för oss att Christoffers häst galopperade och vi kunde ta oss till ledningen. Han kändes riktigt bra i ledningen och jag förstod att det skulle krävas att någon sprang väldigt fort till slut om de skulle slå av honom, sa Magnus Djuse till ATG Live.

Global Dubhe (e. Brilliantissime) spurtade till andraplatsen medan Global Champion (e. S.J's Caviar) knep bronset.

 

STL Silverdivisionen

Four Guys Dream (e. Dream Vacation) kunde ta över ledningen från Frodo S. (e. Uniclove) i första kurvan. Den Håkan K Persson-tränade sexåringen såg strålande ut hela vägen med Stefan Persson i sulkyn och det blev en överlägsen seger. Segertiden blev 11,6/2140a.

– Han vare jättebra idag. Det är klart att jag kände mig nöjd då Björn tog sig förbi Ingves. Jag såg på Björns kroppsspråk och det var ju bra för oss att få ta över ledningen. Han gör nästan aldrig ett dåligt lopp, sa en nöjd Stefan Persson i ATG Live.

Frodo S. hängde med till andraplatsen från rygg på ledaren och Marvellous Tooma (e. Dream Vacation) stod för en bra avslutning till tredjeplatsen.

 

STL Klass 1

Lucky Guy Boko (e. Broadway Hall) hamnade I fjärde utvändigt från sitt bakspår. Körande Tyler Mifsud valde att rycka i högertömmen 750 meter från mål och Lucky Guy Boko så lysande ut då han rundade motståndet. Innan mållinjen nåddes hade han krossat motståndet och gått undan till en enkel seger.

Segertiden blev 11,6/1640a.

X.Tour (e. Mr Picolit) var rejält snabb från start. Såg segerfarlig ut io sista sväng men hade inget svar på upploppet utan fick nöja sig med andraplatsen. Trea blev Rampant (e. Raja Mirchi) efter att ha fått ett fint lopp av körande Adrian Kolgjini.

 

STL Diamantstoet

Seventh Heaven (e. Uncle Lasse) snabbstartade från sitt springspår på tillägg. Valde att kliva ner i fjärde invändigt och fick lucka på sista borte långsidan. Flög fram över upploppet till knapp men säker seger. En riktigt bra kuskinsats av Magnus Djuse i sulkyn.

– Vi fick ju en bra start men det var aldrig aktuellt att ta dödens så därför valde jag att krypa ner i fjärde invändigt. Luckan kom ju på långsidan och han gick väldigt starkt på upploppet. Trots att det var långt fram till ledaren så fick jag förhoppning att hinna fram, sa Magnus Djuse till ATG Live.

Palmyra (e. Cantab Hall) med Joakim Lövgren i sulkyn kom fint fram till andra utvändigt från sitt innerspår på tillägg. Attackerade 650 kvar och satt i ledningen 250 kvar. Såg ut som en vinnare på upploppet men blev upphunnen strax innan mållinjen.

 

STL Bronsdivisionen

Velten Swarovski (e. S.J's Caviar) fick ett perfekt lopp i andra utvändigt. Men körande Björn Goop var inte riktigt nöjd utan styrde på i tredjespår 1700 meter från och landade utvändigt om ledande Manual Flight (e. Scarlet Knight). Velten Swarovski visade enorm styrka då han kunde avgöra in mot mål. Segertiden blev 13,9/2640a.

– Han var stark och rejäl. Jag kände att jag ville gå fram och visa vilken position jag ville ha. Jag ville inte behöva dra fram någon annan. Det blev nog rätt taktiskt, sa Björn Goop i ATG Live.

Yuvaraj (e. Maharajah) visade fortsatt toppform då han sköt till rejält mellan hästar på upploppet till andraplatsen.

 

/Travronden

 

Publicerad tisdag 22 november 2022. kundtjanst@travsport.se