Stefan Persson kan bättra på STL-statistiken

Han ligger just nu sjua i den allsvenska kuskligan och går mot nytt rekordår. Stefan Persson är lite besviken på att det blivit för många andraplatser inom STL, men hoppas kunna förbättra den statistiken på lördag.
– Så här i början av veckan känns Four Guys Dream som min bästa chans.


Det var inför 2020 som Stefan Persson på allvar gick in i catchdriver-rollen och det har gått riktigt bra. Under första året kom han upp i 113 segrar och drygt 14,8 miljoner, vilket förra året förbättrades till 162 vinster och drygt 16,3 miljoner. Allt pekar på nytt rekord under 2022 eftersom han just nu ståtar med 157 segrar och nästan 16,3 miljoner. En bra dag på lördag så är han förbi fjolåret i inkörda pengar.

– Det har varit ett ganska bra år, men det retar upp mig lite att det blivit så många andraplatser inom V75. Man skulle vilja byta ut några av dessa mot segrar. Roligast i år har varit egna hästen Edibears framfart med bland annat en tredjeplats i Derbyt.

Kör i sex V75-lopp

På lördag beger sig Stefan Persson till Jägersro och kör i sex av de sju V75-loppen. Han inleder med Per Henriksen-tränade Full Of Muscles i Johan Jacobssons Minne (V75-1).

– Det är en gedigen häst som jag kört ett par gånger tidigare. Det såg ut att vara några fina treåringar på start som det kan bli jobbigt att plocka in 20 meter på.

Stefan låter inte heller särskilt påställd när det gäller egna fyraåringen Afish (e. S.J.'s Caviar, frun Linda Persson tränar) i klass II-försöket (V75-2). Anledningen är tolftespåret i volten.

– Vi har kommit lite rätt på Afish igen på sistone och han kändes jättebra i måndagens träning. Jag måste ändå ligga lite lågt från det här läget och vi får köra på chans. Det är dock lite större chans att det löser sig hyggligt från spår tolv i volt än auto. Det är inga ändringar planerade.

Håkan K Persson-tränade 4 Four Guys Dream är ett välkänt namn för spelarna och återkommer nu i silverdivisionen (V75-3) med ett lopp i kroppen.

– Han kändes jättefin senast och gick med full fart över linjen. Jag håller honom som en bra silverhäst och tycker att uppgiften ser spännande ut. Han har blivit allt startsnabbare och läget går inte att klaga på. En vettig chans helt enkelt.

Stängt huvudlag

Persson låter också lite smått uppåt på Håkan K Persson-tränade 4 Global Bodyguard (V75-5).

– Det var jag som körde bort honom lite senast genom att lämna Wäjerstens rygg. Om jag suttit kvar hade vi nog blivit trea-fyra. Håkan är inne på att stänga in hästen lite den här gången och det känns intressant med kortlopp och bra läge. Inte alls helt iskallt.

12 Caramelle T.T. (V75-6) har Persson aldrig kört, däremot kan han Ola Samuelsson-tränade 3 Lucifer Sam (V75-7) väl.

– Han var väldigt fin vid segern senast i Kalmar, gick med full spänst över mål. Det är faktiskt det bästa jag känt hästen. Det är plus för den långa distansen med däremot är han på sin höjd medelsnabb ut.

/ Travronden

Publicerad onsdag 16 november 2022. kundtjanst@travsport.se