Troels Andersen inför STL Bergsåker

Troels Andersen kommer med två hästar till lördagens STL-omgång. Turenne har ett färskt lopp i kroppen efter vila och Anchor Man gör comeback för sin nygamla tränare, som inte känner sig slagen på förhand.


Turenne gjorde senast comeback efter nästan två månaders frånvaro. Det slutade med en femteplats efter en resa i rygg på ledaren. Luckan kom sent och då sköt han till vasst.

– Han kändes väldigt fin, det var en häst som kom ner på mig i sista sväng och Turenne var väldigt nära att galoppera. Men när vi kom isär gick han bra över mål och hade krafter kvar. Han var dålig i finalen näst senast då han hade en halsinfektion, det tog tid att få honom frisk igen men nu känns han som han ska, säger Troels Andersen.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Turenne. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
 

Lördagens lopp är ett försök i bronsdivisionen över 2140 meter med voltstart. Turenne gör debut i den aktuella klassen och startar från springspår.

– Det blev ett ganska jämnt lopp och han har ett passande läge. Han går upp i klass men jag hoppas att han kommer fint i väg och då kan han vara bland de tre-fyra främsta. Om vi kommer till ledningen kör jag gärna där. Det blir öppet huvudlag, vanlig vagn och skor.

Comeback i nygammal regi

I försöket i silverdivisionen gör Anchor Man comeback i Andersens regi. Han tränade hästen mellan juni 2021 och april 2022 innan han gick till Jörgen Westholm i Frankrike där det inte blev någon vidare utdelning. Anchor Man gjorde sin senaste start den 25 september på Vincennes, men tränaren tror att formen är bra direkt.

– Som jag upplever hästen är han inte i behov av att starta tätt utan han är bra när han kommer med lite tid emellan, och han känns väldigt fin i träningen.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Anchor Man. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
 

Hur ser du på uppgiften?

– Nu har han inte gått bakom bilen på ett tag och det gäller att jag kommer rätt på det och prickar ganska exakt, annars tror jag inte att jag får i väg honom speciellt bra. Men vi har rygg på en startsnabb häst och skulle vi få till det är det inte omöjligt att vi kan vara bland de tre.

Skotvång råder

Från den 1 december till 28 februari råder skotvång för alla hästar. Enligt Andersen kan det vara en fördel för Anchor Man som vunnit en hel del lopp med den balansen.

– Han är siktad mot detta lopp då han är bra med skor, det är ett litet plus mot många av de andra. 

Troels Andersen har 14 hästar på träningslistan och stallet har i skrivande stund kört in drygt 1,4 miljoner kronor under 2022. Ett bättre facit än på flera år. 

– Jag har inte så många hästar och det hänger mycket på att de är friska och fräscha för dagen. Vi hade några som var sjuka i våras och då blev det en fördröjning. Nu känns det bra och vi har fina träningsmöjligheter hemma, så jag hoppas att vi kan göra en bra vinter.

 

/Travronden

Publicerad onsdag 30 november 2022. kundtjanst@travsport.se