Eftersnack från STL Romme

STL ROMME Så gick snacket på Rommetravets stallbacke när STL-cirkusen var på besök denna lördag.


STL Kallblodsdivisionen

– Jag fick reda på innan att hästen var en sådan som hängde till vänster, så jag var på honom med vänsterstången i volten. Men strax efter att jag vänt runt honom flög han åt höger – och det var i stort sett omöjligt för mig att parera. Normalt indikerar hästarna innan, men här fanns det i stort sett inte en chans att hinna reagera. Det känns ju sådär med en så stor favorit, men tyvärr är det sådant som händer i trav.

(Björn Goop om Öystein Tjomslands Grisle Odin G.L. som gjorde bort sig med galopp och utgick ur loppet)

STL Gulddivisionen

– Det blev ett omöjligt lopp och han gjorde vad han kunde. Jag är nöjd med hästen.

(Örjan Kihlström om Missle Hill som slutade femma efter att ha avslutat fullt godkänt efter att ha följt med Global Badman i tredjespår från sista bortre långsidan)

STL klass II

– Vi satt bakom vinnaren i mål och fick aldrig fritt. Det fanns krafter kvar och framför allt har hästen väldigt fin inställning så vid fritt hade det blivit riktigt roligt. Men nu har vi igen det till nästa gång. Det är klart att jag hade kunnat svara ledningen om jag velat, men samtidigt hade öppningen kostat än mer än vad den nu gjorde plus att man då fått Petter utvändigt om sig. Så det här blev det bästa för hästen för dagen.

(Pierre Nyström om Mister Lucky Sox som slutade fyra på 1.12,9a/2140 meter efter att ha suttit i rygg ledaren under vägens gång)

– Han var inte som bäst och det var travet som svek i dag. Det blev sämre och sämre ju längre loppet gick.

(Örjan Kihlström om Jan Raumers Por Una Cabeza som visserligen fick tuff inledning i tredjespår från sitt sjundespår bakom bilen, men som ändå inte stod att känna igen)

STL klass I

– Det kändes bra i sista sväng och då trodde jag på vinst, men den sista biten fanns det ingenting kvar i tanken. Jag tycker väl kanske inte att han var som allra bäst i dag.

(Henrik Svensson om Global Crusader som slutade tvåa från ledningen efter att ha fått köra 1.16-fart)

– Det kändes som att han skulle gå iväg från start, men när Henriks häst kom på utsidan blev han för laddad och galopperade. Sedan gick han fruktansvärt fort 400 kvar ungefär då han tog sig ytterligare en galopp. Utan den hade vi nog fått pengar faktiskt. Nu blir det att ta vintervila, det har hästen verkligen gjort sig förtjänt av. Han har haft en lång säsong och nu lägger vi fokus på nästa år. Det finns fortfarande mycket kvar att göra, så det blir ett spännande år.

(Erik Lindegren om Ruger som galopperade dubbelt)

STL silverdivisionen

– Hästen gör ett fruktansvärt lopp alltså. Varje gång jag visar honom körspöet över upploppet ökar han, men ändå åker vi på däng. Jag fattar ingenting. Men jag är otroligt nöjd med hästen.

(Robert Bergh var förvånad efter att ha förlorat med L.L.Royal som satt i ledningen under loppets gång, men som fick se sig besegrad av Amalencius B.B.)

– Jag tycker han gör det bra, vilket han faktiskt gör precis varje gång.

(Örjan Kihlström om Daniel Redéns Bugatti Miles som inte kunde utmana tätduon efter att ha suttit en bit bak i kön)

TRAVRONDEN

Publicerad måndag 31 oktober 2022. kundtjanst@travsport.se