Ove A Lindqvist optimist inför omgången på Solänget

Lördagens STL-tävlingar avgörs på Solänget. Där ser Ove A Lindqvist på förhand ut att kunna bli en av huvudfigurerna i omgången.


Ove A Lindqvist kör färre lopp nu mot tidigare men procentuellt håller framgångarna samma nivå som tidigare. Kommande lördag ser ut att bli högintressant för Lindqvists del. Han har tre uppsittningar i STL-loppen där Maybach W.F. är först ut från spår ett i volten.

Maybach W.F. var trea i klass I i sin senaste start och är nu uppe i bronsdivisionen.

– Insatsen var bra även om han var lite seg. Jag tror att det kan ha berott på att det blev lite väntan från derbykvalen fram till loppet i Skellefteå. Prestationsmässigt var jag nöjd med honom även om placeringen kunde ha varit något hack bättre. Samtidigt fick han dra fram de andra i spåren och det var inget tempo att tala om första varvet, säger Ove A Lindqvist.

På lördag tänker han göra allt för att hitta till ledningen direkt. Men oavsett ser han sig inte besegrad.

– Uppgiften ser bra ut. Han är startsnabb. Det är inte säkert att vi kan hålla ledningen men jag gör ett rejält försök. Missar vi spets och hittar ut tror jag på bra chans ändå. Jag har en så pass bra häst, men man ska ha i åtanke att han gått upp en klass.

I Skellefteå startade även Olly Håleryd som tränas av Lindqvists sambo Ann-Catrin Frisk. Olly Håleryd blev tvåa bakom Twigs Intense den gången och på karriärens sex starter har hon aldrig varit sämre än just tvåa.

– Hon gör det bra varje gång. Vi tappade lite från start när vi vände upp senast. Hon förstod nog inte riktigt vad det gick ut på i det läget men hon får mer och mer rutin för varje lopp. Spåret den här gången är klart förbättrat mot senast.

Hur högt håller du henne?

– Jag tror att hon kan bli en väldigt, väldigt bra häst men hon springer än så länge bara på kapacitet. Det finns fortsatt mycket att göra med henne och vi drar inga växlar i onödan. Hon är hemskt lat. Näst senast är enda gången hon tävlat med helstängt huvudlag och jag tror att vi låter henne tävla med det på lördag igen. Det lutar åt det även om vi inte bestämt oss.

Vem har bäst chans som du ser det?

– Det är hugget som stucket men jag säger nog ändå att Olly har lite bättre chans.

Ove A Lindqvist kör även Toutre åt Lennart Frölander. Toutre var sexa i Stig Lindmarks Styrkeprov senast.

– Han gör hela tiden bra lopp och kämpar på. Men V75 är V75 och han behöver ut på lång distans för att kunna vara med och göra upp om det. Jag tror att han kommer att göra det bra igen men denna gång får jag vara nöjd om han får med sig pengar.

På knappt 300 körda lopp i år har Ove A Lindqvist vunnit 39 och kört in närmare 2,8 miljoner kronor.

– Det har gått anständigt får jag lov att säga. Jag kör färre lopp numera men ligger procentuellt på siffrorna som jag brukar. Jag får vara nöjd med det. Jag har medvetet valt att ta det lite lugnare och reser inte iväg på tävlingar i samma mängd som tidigare. Åldern börjar ta ut sin rätt samtidigt som jag hjälper till med hästarna vi har hemma.

Publicerad tisdag 11 oktober 2022. kundtjanst@travsport.se