Magnus Jakobsson efter STL-segern med Listas Marion

Magnus Jakobsson vann inget STL-lopp 2020.
I fjol blev det två segrar.
Bakom skrällen Listas Marion tog han årets fjärde.
– Skyltfönstret V75 är jätteviktigt, det är ju här man vill vara, säger han.


För två veckor sedan skrällvann han med Birger Wiik Petterssons Global Virgin på V75. Nu var det åter dags – den här gången med egentränat. Listas Marion (e. From Above) stod med bakspår på 20 meters tillägg och varvet från mål satt ekipaget i sjätte par invändigt.

Antalet vinnare därifrån är inte direkt oöverblickbara. Ett par hundra meter senare kunde han dock kliva ut i en bra rygg men några större förhoppningar fanns inte där och då.

– I sista sväng trodde jag på pengar men när jag lyfte på i egen attack så bet det väldigt bra och då fick jag upp förhoppningarna, säger Magnus Jakobsson.

“Har inte gett upp”

Han sågs ofta med Berne Gustafssons hästar – On Hold bland annat – på lördagar. Senaste åren har det dock inte varit så mycket Magnus Jakobsson i högsta serien, fram till senaste veckorna.

– Stallet är väl inte på samma nivå som när det var som bäst. Det är inte så lätt att få fram hästar som duger på lördagar och man har väl blivit lite mer anonym men jag har absolut inte gett upp på något vis. Jag har hästar jag tror kommer bli bra och överlag så har hästarna varit friskare, fräschare och kunnat starta på kontinuerligt.

Norge närmast

Listas Marion är dock inte obekant med vinnarcirkeln, det här var elfte segern i 42:a starten.

– Tidigare har det varit i vanliga lopp. Hon var bra senast och hade fått en paus och fräschats upp inför det. Nu tar vi nog sikte mot ett nytt diamanstolopp på Bjerke om två veckor.

Hur viktigt är det att vara med och konkurrera på lördagarna?

– Skyltfönstret V75 är jätteviktigt, det är ju här man vill vara, säger han.

Publicerad måndag 24 oktober 2022. kundtjanst@travsport.se