Oscar Berglund förhoppningsfull med Hannibal Face

INFÖR STL ROMME Senaste segern togs med träningsbalans och utan perfekt uppladdning. Med den genomköraren i kroppen hoppas Oscar Berglund på att Hannibal Face tagit flera kliv på formstegen inför STL-omgången på Romme.


Fyra starter hos Oscar Berglund har slutat med tre segrar för Hannibal Face och på lördag står han inför en intressant uppgift i bronsdivisionen på Romme. Senast var han tillbaka efter fem veckors tävlingsuppehåll – vilket slutade med seger hemma i Östersund.

– Det var bra på alla sätt och vis. Han hade vilat i nästan tre veckor inför den starten. Han var sämre i loppet på Bergsåker och dagen efter det loppet sprack en hovböld på honom vilket förklarade den sämre insatsen. Han fick pausa och vi tog hand om hoven på honom. Han hade stått över mycket inför loppet senast och ringrostig men vann ändå på sin grundkapacitet, säger Oscar Berglund.

Ett lopp som Oscar Berglund hoppas ska flytta fram hästen inför starten på Romme där han körs av Magnus A Djuse.

– Han gick med träningsutrustning senast och det finns säkert de som tyckte att han skulle ha vunnit med större marginal den gången. Men med tanke på förberedelserna och utrustningen var jag väldigt nöjd. Rimligtvis ska han gå framåt väldigt mycket. Vi har kunnat trimmat på ordentligt i tre veckor och har ingenting att skylla på. Jag har bra magkänsla och det finns inga mörka moln på himlen.

Hur ser du på uppgiften?

– Jag kollade som hastigast på startlistan i söndags. Jag vet vilka hästar han möter och att han fick ett bra läge. Jag har en bra häst för bronsdivisionen men har samtidigt lärt mig hur tufft det är på lördagar. Det måste stämma till 100 procent, annars vinner man inte de här loppen.

Stall Oscar Berglund visar god form för dagen. I oktober har det blivit fyra segrar varav den senaste, den 15 oktober på Solänget, togs i klass II genom Knutte Sting.

– Formen i stallet är bra. Vi har haft ett konstigt år men jag tror att när vi sammanfattar året så kommer det ses som ett normalt år. Jag är väldigt tillfreds med hur hästarna känns för dagen.

Publicerad torsdag 27 oktober 2022. kundtjanst@travsport.se