Daniel Redén tog en dubbelseger på Hagmyren

Hail Mary stack undan till i läcker stil över upploppet, och fyraårige Fat Rabbit tog första STL-segern.
Därmed blev det en dubbelseger för Daniel Reden på Hagmyren.


Många frågade sig på förhand om Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) skulle kunna hålla upp ledningen från sitt innerspår. Han öppnade kvickt men Millondollarrhyme var något snabbare och tog hand om tätpositionen. 

Örjan Kihlström hittade snabbt ut i andraspår och de tog över ledningen. Från den positionen var det ingen som kunde hota Hail Mary. Han stack undan över upploppet och kom hem på tiden 1.10,5a/1.640 meter. Segern i E.J’s Guldsko var värd 150.000 kronor.

Tränaren Daniel Redén körde själv Born Unicorn som galopperade från start och satt långt bak. Han såg därmed inte Hail Mary under loppets gång. Vid intervjutillfället har han inte hunnit se loppet.

– Jag har inte så mycket att kommentera mer än att jag såg målbilden och där såg det jäkligt bra ut. Det finns nog inget att gnälla på, säger Daniel Redén.

– Jag tyckte att han kändes lite smidigare i värmningen och det var väldigt positivt. Han har haft en lite tuffare träningsperiod inför detta, han har ju en väldigt stor och krävande kropp och aktion, han behöver mycket träning för att orka med sig.

Nu väntar troligen något ytterligare lopp innan säsongen är över.

– Han är bra i ordning och nu får vi se vad det blir. Om allt verkar bra så finns det några lopp att välja på. Förhoppningarna är att han kan göra någon start till. Han har en skadehistorik och är väldigt skör. Man vill gärna se att han tar loppen på rätt sätt och utvecklas med dem.

Första STL-segern för Fat Rabbit

Daniel Redén fick med sig ytterligare en seger från Hagmyren. I Klass II-försöket vann fyraårige Fat Rabbit (e. Bold Eagle). Med ett knappt varv till mål tog han plats utvändigt om ledande Woodcutter. Dessa två stred över upploppet och Fat Rabbit drog det längsta strået.

Segertiden blev 1.14,9a/2.640 meter. Detta var femte segern i karriärens åttonde start.

– Det är en väldigt snäll liten häst. Han är otroligt trevlig och gillar att tävla. Han är kanske inget träningslejon hemma men gör verkligen sitt jobb när han kommer på trav. Han har inte så mycket rutin men i dag vann han V75 och utvecklas hela tiden. Än så länge är han nog mer åt det starka hållet men farten kommer nog.

“Borde vara århundradets sprinter”

Redén menar att hästen borde vara en sprinter om man tittar på stammen.

– Det är otroligt. Han har Bold Eagle som pappa och Miss Sue V. som mamma och så har han blivit en stayer. Man får inte ihop någonting, han borde vara århundradets sprinter.

Hästen började tävla först i år, som fyraåring.

– Han var väldigt sjuk som treåring. Han hostade var och varannan vecka. Det är en väldigt fin häst som fick ta den tiden som han behövde. Det har verkligen blommat ut i år.

Finns det någon historia bakom namnet?

– Han skulle ha hetat Fat Rabbit Zet eftersom det är en egen uppfödning. Zet måste ha ramlat bort, men det gör ingenting, han springer ändå. Jag håller på mycket inom eyegaming och ramlade över ett namn där som hette Fat Rabbit. Jag tyckte det lät roligt och var passande då pappa är Bold Eagle, en tjock örn och då kunde det väl vara en Fat Rabbit som son.

 

Travronden

Publicerad måndag 12 september 2022. kundtjanst@travsport.se