Så gick det på STL

Idel ädel bra lopp är det på Solvalla denna lördag.
Så gick det i loppen.


STL bronsdivisionen final

Spets och slut. Det var Jörgen Westholms tanke bakom Santos de Castella (e. Readly Express) i bronsdivisonens final. Det började däremot sämre då han inte lyckades hålla upp ledningen från innerspåret.

Men luckan uppenbarade sig och man fick i ett andraskede ta över ledningen från snabbstartande Special Major.

Väl i ledningen fick man inte dämpa tempot. Första varvet travades på 1.10,7 – men trots det kunde Santos de Castella sticka undan till mycket enkel seger på tiden 1.11,2/2140 meter.

– Han var klart bäst. Han hade krafter kvar, så det var en sjukt bra prestation. När jag varvade på 1.10,7 tänkte jag att det kunde bli lite mjölksyra, men det blev ingen mjölksyra, sade Jörgen Westholm i vinnarcirkeln.

Äger hästen gör Team Westholm AB och uppfödare är Birgitta och Mikael Forsmoo. Sköter Santos de Castella gör Sanna Gustavsson.

Roll Control Solvalla.jpg

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Roll Control vann klass II-finalen från ledningen. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

 

STL klass II final


Jörgen Westholm tog hem första STL-avdelningen för dagen – och han passade på att ta hem även klass II-finalen. Genom Scarlet Knight-avkomman Roll Control bar det till ledningen direkt från start – och väl i den positionen såg hästen i det närmaste oslagbar ut. Både Daniel Redéns Fat Rabbit och Fredrik Wallins Global Crossover spurtade fint, men kom aldrig i farlig närhet.

Segertiden landade på 1.12,1a/2140 meter för Roll Control som tog karriärens femte seger i 13:e starten.

– Hästen kändes oslagbar nästan hela vägen. Väldigt härligt och hästarna känns verkligen på topp, sade Westholm efteråt.

Äger hästen gör Team Westholm AB och Stefan Melander har fött upp Roll Control. Sköter hästen gör Emelie Nordqvist.

Brother Bill Solvalla (2).jpg

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Brother Bill för Magnus A Djuse. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

 

STL gulddivisionen final


I finalen av gulddivisionen kom Hail Mary behändigt till ledningen. Örjan Kihlström såg ut att ha allting under kontroll efter att ha fått trava 1.12,5 första varvet.

Men över upploppet trampade Hail Mary vatten – samtidigt som Magnus A Djuse fått ordentlig fart på Brother Bill som kom spurtandes en bit ut i banan.

I god tid före mål var greppet kopplat – och Timo Nurmos travare vann till slut på enkelt sätt.

Segermarginalen skrevs till 1,5 längd – och vinsten värd 750.000 kronor var ett faktum.

Det var Brother Bills första seger för året i nionde starten. From Above-avkomman klev därmed över sju miljoner kronor intjänat.

– Det är en rolig seger med härligt ägargäng bakom. Jag hade förhoppningar om att vara i segerstriden om vi fick en bra resa och det fick vi. Det kunde inte bli så mycket bättre. Han flög fram till slut, sade Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

 

Travronden

 

Publicerad måndag 26 september 2022. kundtjanst@travsport.se