Så kördes STL-lopp på Hagmyren i lördag

I dag avgörs STL-tävlingarna på Hagmyren. Nedan följer en summering av tävlingarna, lopp för lopp.


STL Bronsdivisionen (försök 5, meeting 6)

Titan Yoda galopperade i starten. invändige Special Major tog hand om ledningen. Alert Kronos startade snabbt men fick positionen utvändigt om ledaren. 500 meter travades efter 1.10,6. I rygg på ledaren satt Marvelous. Med cirka 1.300 meter blev Alert Kronos avlöst av Gerben. I fjärde ytter satt Born To Run (e. Super Light). Med ett drygt varv till mål styrde Björn Goop på i tredjespår och de fick tugga en bra bit i tredjespår. Varvet travades efter 1.13,2. 

Det var ett samlat fält på den sista bortre långsidan. Gerben tröttnade och Born To Run kom då ner utanpå ledaren. Denne knäckte Special Major och tog över. Han vann loppet före Barry Wadd som spurtade ettrigt. 

– Jag hade en bra häst, det gick fort första 500 och första 1000 metrarna. Jag ville inte lämna något åt slumpen utan kände att jag ville vara med där framme. Han var bra, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.

Born To Run har nu sprungit in knappt en miljon kronor.

STL Diamantstoet (försök 8, meeting 6)

Flera hästar ville åt ledningen i en jämn start. Jorma Kontio och Edima (e. Love You) vann den kampen. De kom till 500 meter efter 1.14,8. Special Topscrret fick rygg på ledaren. Nan’s Cash travade först utvändigt. Ledaren kom till varvet efter 1.13,8. 

Joy Alissa gick först i tredjespår och fick med sig Cash And Carry och Ies Juvel. Edima dundrade på där framme och det var endast Special Topsecret som förmådde att hänga med. Han kunde dock inte gå i närkamp. Edima var smått överlägsen på tiden 1.13,0/2.140 meter.  Cash And Carry spurtade bra till tredjeplatsen.

– Hon har startat i Finland och kom med bra form. Hon var jättefin. Hon har nu startat tre gånger i Sverige och bara blivit bättre, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln.

Detta var hästens sjätte seger i 15:e starten. Den tredje på fyra starter i Sverige.

STL Klass II (försök 6, meeting 6)

Erik Adielsson och Return Of Mogens var snabbast från start. Kusken valde att släppa till Woodcutter. Timo Jutila sändes framåt av Robert Bergh och fick trava utvändigt om ledaren. De kom till varvspassering efter 1.15,7. Kort därefter testade Bergh för ledningen men fick svar. Med varvet till mål tog Fat Rabbit (e. Bold Eagle) plats först utvändigt. Hankypanky Pinkman fick gå först i tredjespår, bakom denne Voice Of Reason som galopperade i sista sväng. 

De två främsta stred över upploppet och Fat Rabbit drog det längsta strået. Segertiden blev 1.14,9a/2.640 meter. Return Of Mogens sköt till vasst efter sen lucka och slutade tvåa. Woodcutter blev trea.

– Han gjorde det jättebra. Han fick först gå en liten trudelutt och sedan gick det fort igen under det sista varvet, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Fat Rabbit har fått en bra start på karriären med fem segrar på åtta starter.

STL Kallblodsdivisionen (försök 7, meeting 2)

Alm Randers startade mycket snabbt från springspår. Torbjörn Jansson placerade omgående Kong C.K. utvändigt. Per Viking fick rygg på ledaren och i andra utvändigt satt Källsjöviking. 1000 meter travades efter 1.24,4. 

Det var inga stora rörelser från kön på den sista bortre långsidan. Gott Klirr provade i spåren utan att det bet nämnvärt. På upploppet fick Per Viking i rygg på ledaren och Åstas Gotthard (e. Järvsöviking) i tredje invändigt fritt spelrum.

Den sistnämnda hade bäst fart under hovarna och spurtade till en skrällseger. Tiden blev 1.23,9/2.140 meter. Favoriten Kong C.K. tröttnade och slutade bland de sista i mål. Tilläggshästarna hade aldrig något med segerstriden att göra.

– Första gången han gick barfota på Rättvik gick han jättebra och nu har vi sparat på fötterna. Nu fick han ett sådant kanonlopp som jag ska ha med honom och då avgjorde han, sade Kajsa Frick i vinnarcirkeln

Detta var hästens första årsseger.

STL Klass I (försök 5, meeting 6)

Behind Lord tog hand om ledningen men valde att släppa till Björn Goop och Viva La Vida Face (e. Joke Face). Det var en snabb öppning, de kom till halvvarvet efter 1.09,5. Kapen Brodde travade först utvändigt med Herman Hazelaar i rygg. 

Ferox Brick gick först i tredjespår men hade långt fram till ledaren i den sista svängen. Ledaren dundrade undan och vann loppet före Behind Lord och Special Topmodel. Segertiden blev 

– Han är lite ambitiös och ivrig ibland, han är inte elak men lite ivrig. Han vill för mycket och klarar inte att hejda sig men jag tycker att det blir bättre. Skötaren har gjort ett jättejobb med honom, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.

Detta var andra raka segern för den femårige valacken.

STL Silverdivisionen (försök 5, meeting 6)

Gooner (e. Brad de Veluwe) öppnade pilsnabbt och avgjorde spetsstriden enkelt. Jörgen Westholm var offensiv bakom Digital Dominance och testade för ledningen, men fick svar. Iceland Radio hittade rygg ledaren från spår åtta och i andra utvändigt satt Kurri Jarri Boko, denne fick dra tåget i tredjespår på den sista bortre långsidan. 

Gooner hade grepp när de gick på upploppet. Han stack undan och övriga hade då inget att sätta emot. Tiden blev 1.11,5a/2.140 meter.

Travronden

Publicerad måndag 12 september 2022. kundtjanst@travsport.se