Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Email ordnade andra raka segern

Formen är på topp hos Maria Törnqvists Email. På lördagen ordnade den fyraårige valacken andra raka segern med sexsiffrigt i förstapris.


På långfredagen vann Email (e. Panne de Moteur) på Färjestad vilket var hästens första triumf i karriären. Åtta dagar senare var det dags igen. Maria Törnqvist plockade ut den fyraårige valacken i klass II-försöket på Axevalla där han var bäst på nytt.

Törnqvist gjorde resan till Axevalla i angeläget ärende. Email var hennes enda häst till start den här tävlingsdagen.

– Det blev överpace första 500 meterna och det var bra för vår del. Jag var nöjd över att kusken valde utvändigt om ledaren istället för fjärde invändigt. Det var en hel del galopper under vägen. Det var tre-fyra hästar som försvann där. I sista sväng såg jag att han hade tussarna kvar och då hade jag en bra magkänsla, säger Maria Törnqvist.

Hon fick se sin häst gå undan över Axevallas upplopp och vinna på 1.13,1a/1640 meter tillsammans med Dwight Pieters i vagnen. Sedan ankomsten till Törnqvist har Email noterats för fem andraplatser och två segrar på åtta försök.

– Han har blommat ut sent. Han har varit så där härligt seg och trög både i träning och i tävling. Det är han fortfarande hemma, där gör han ingenting extra men med helstängt huvudlag blir han taggad till loppen. Det är bara bra.

Då kan det finnas en hel del utveckling kvar?
– Jag hoppas det. Men sedan har han verkligen knallform för dagen. Han är stark i grunden och har behövt tid på sig att utvecklas.

Lördagens seger bärgades före M.T.Sanches och Ängens Starman. I och med segern kvalade Email in till STL-finalerna på Solvalla under elitloppshelgen, dit är siktet inställt redan nu.

– Först ska vi kolla upp honom hos veterinären. Sedan försöker vi sikta honom helt mot elitloppshelgen.

Han är fyra år gammal, kan det bli tal om att sikta på de allra största loppen?
– Vi avvaktar lite grann. Vi är så glada över att han gör det bra på V75 än så länge. Sedan får vi se om det kanske blir derbykval till hösten.

/ Travronden

Publicerad tisdag 18 april 2023. kundtjanst@travsport.se