Foto: Maria Holmén, TR Bild

Hipster K. tog andra raka segern

Hipster K. glänste från ledningen i lördagens Klass I-försök och tog andra raka V75-segern – det till tränarens Björn Noréns stora glädje. – Man har sett V75 och V65 under hela sitt liv och att få vinna själv är väldigt stort, säger han.


Loppet avgjordes över 1609 meter och Hipster K. (e. Sebastian K.) kom enkelt till ledningen. Flera hästar galopperade tidigt och Linda Sedström fick dämpa tempot där framme. Varvet travades efter 1.13,9 och över upploppet hade Hipster K. inga problem att hålla ifrån sig konkurrenterna. Segertiden blev 1.13,3a/1609 meter och det var hästens andra raka triumf på V75. Den tidigare kom på Färjestad under långfredagen.

Hipster K. tränas av Björn Norén som har en lång bakgrund inom travsporten. I dag jobbar han för Knutsson Trotting samtidigt som han tränar två egna hästar.

– Det blev som jag hade önskat, att han fick komma till ledningen och sitta still. Jag var lite orolig att Load Master skulle kunna slå honom på speed men Linda sade att han hade allt kvar i mål, säger Björn Norén.

Hipster K. inledde karriären i USA och gjorde debut på svensk mark i november 2021. Innan de senaste två loppen hade han många framskjutna placeringar, men endast en seger, och nu verkar det verkligen ha lossnat.

– Det har alltid varit en lovande häst, men han har haft sina problem. Jag har haft honom sedan januari 2021 och han har blivit bättre och bättre. Han hade lite fräschörproblem när han kom från USA, en varning på ett gaffelband och under förra året gjorde han några bra lopp sedan blev han sjuk, men nu går det verkligen bra.

– Jag har hållit på med detta i 31 år och har sett V65 och V75 under hela mitt liv,  och att nu få vinna själv är väldigt stort.

Vad hoppas du på med Hipster K. framöver?
– Jag hoppas att han ska kunna fortsätta vara med på V75. Det kommer ju bli hårdare högre upp i klasserna, men som han är nu så kommer han nog hävda sig.

/ Travronden

Publicerad söndag 30 april 2023. kundtjanst@travsport.se