Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Kan Kevin skrälla till sig första tränarsegern i STL?

Kevin Oscarsson (bilden) jagar karriärens första STL-seger som egen tränare. Han kör sammanlagt fyra hästar i omgången på Jägersro. – Både Malto och Rapunzel känns som intressanta skrällar, säger Kalmartränaren.


Kevin Oscarsson inleder med pappa Jim Oscarssons 8 Dig For Ember (e. Aperfectyankee) i klass I-försöket. Näst senast löpte femåringen dött lopp från dödens och gick skapligt senast på Solvalla från fjärde ytter.

– Det var synd på spåret eftersom hästen är på väg uppåt igen efter en liten svacka. Pappa är nöjd med jobben men härifrån gäller det i första hand att smyga med och hoppas på pengar. Jag känner inte till några ändringar mot senast, säger Kevin Oscarsson.

Han låter mer uppåt på Björn Lindbloms 11 Malto (e. Pato) i klass II-försöket. Senast tog Kevin Oscarsson en imponerande seger med fyraåringen i ett vanligt lopp på Jägersro. Det handlade om första starten för året och det gick undan rejält över sista bortre långsidan.

– Det var skoj att känna Malto så fin igen. Vi skulle ha startat två veckor före den segern på Jägersro men då blev hästen struken eftersom han hade ont i fötterna. Med sulor på den här gången fungerade det klockrent. Spår elva är inte optimalt men det känns ändå inte helt iskallt med tanke på att jag tycker att Malto är allra bäst bakifrån. Utan ryggar kan han varva upp sig men bakifrån springer han med i alla tempon.

Tror du på segerchans?
– Han ska kunna vara med i matchen om det stämmer lite efter vägen. Formen tror jag sitter där.

I ett försök till STL Diamantstoet kör Kevin Oscarsson stallets 1 Rapunzel (e. Broad Bahn). Det blev ett perfekt innerspår bakom bilen över kort distans och hästen kommer från färsk seger efter en perfekt smygresa.

– Rapunzel har toppform och därför valde vi att gå ut här. Distansen är hennes bästa och hästen är väldigt startsnabb. Hon får tävla barfota runt om samt med vanlig vagn och norskt huvudlag, precis som senast.

Taktiken?
– Hästen är allra bäst om hon får smyga med till 200-300 meter kvar, så det är rygg som gäller. Hon var fantastiskt bra senast och tog dessutom loppet på rätt sätt. Det här är också en typ som blir bättre och bättre när motståndet hårdnar. Senast gick hon 1.10,9 första varvet men hade ändå en fin spurt kvar.

Kevin avslutar med pappa Jim Oscarssons 8 Florist (e. Wellino Boko) i silverförsöket. Senast var hon inte långt efter Sister Sledge på Solvalla.

– Florist har varit lite på gång ett tag och satt bland annat fast för tre starter sedan mot bra hästar på Jägersro. Trots spåret blir jag inte helt förvånad om hon dyker upp där framme.

Om du tvingas rangordna möjligheterna?
– Jag har ingen toppchans, men både Malto och Rapunzel känns som intressanta skrällar. Sedan tror jag också lite på Florist medan Dig For Ember får det svårare.

/ Travronden

Publicerad torsdag 20 april 2023. kundtjanst@travsport.se