Foto: Maria Holmén, TR Bild

Så gick det på STL 29 april

Såhär gick det på helgens STL-tävlingar på Örebrotravet.


Bronsdivisionen

Comes With Age lyckades ta sig till ledningen och väl där hade kusken Magnus Jacobsson inga problem att lotsa hästen till en överlägsen seger.

– Det var bara att köra rakt fram och hålla i sig. Det var ju bra förutsättningar idag så jag laddade max för att försöka ta mig till ledningen. Jag kände att det var vår chans att vinna loppet, sade Magnus Jacobsson till ATG Live.

Filippa B.J. fick en tuff inledning i spåren fram till dödens 1100 kvar. Höll riktigt bra som tvåa en bit bakom vinnaren. Es Trenc i sjätte utvändigt var fortfarande sist 300 meter från mål. Bjöd på ett mäktigt upplopp som trea. Global Classifield fick ett lopp i fjärde utvändigt från sitt tuffa läge. Ut i spåren på sista bortre långsidan och avslutade godkänt till fjärdeplatsen.

Så gick snacket

Jorma Kontio var nöjd med Filippa B.J. efter loppet

– Filippa B.J. var fin och höll bra i dödens. Det är en trevlig häst att köra och hon kommer få en fin sommar, säger Jorma Kontio.

Favoriten So Far Away Ås var aldrig aktuell för ledningen och körande Kenneth Haugstad testade invändigt i stället.

– Han kändes jättefin och hade mycket krafter kvar. Jag kunde inte ta en längd på ledaren och chansade sedan att gå ner i tredje invändigt. Skulle jag ha gått först i tredjespår med 800 meter kvar så vinner jag inte loppet. Nu stannade Berghs häst och det blev fel men det är sådant som händer i travlopp, säger Haugstad.

Klass II

Working Class Hero tog sats tidigt från kön och kunde överta ledningen drygt två varv från mål. Körande Björn Gopp hade sedan inga som helst problem att styra den fyraårige hingsten till överlägsen seger.

– Jag sa till Goop att jag inte ville ha dödens med honom. Då körde Goop till ledningen så det blev ju bra, sade en glad Jörgen Westholm till ATG Live.

Matiere fick ett lopp mestadels i andra utvändigt. Attackerade 300 kvar och avslutade fint som tvåa på behörigt avstånd från vinnaren.

Så gick snacket

Den stora favoriten Jackpot galopperade i kampen om ledningen mot Isac Journey.

– Så här i efterhand skulle jag inte ha kört om ledningen utan ha tagit det lugnare. Hästen slog ihop helt enkelt, men i övrigt kändes han fin, sade Magnus A Djuse.

– Han var lite pigg och galopperade när han skulle växla tempo. Det har hänt förut. Annars hade det blivit en bra placering, säger Jorma Kontio om Isac Journey som galopperade i rygg på Working Class Hero.

– Det blev ett offensivt upplägg. Han kämpade och slet och höll storstilat som trea även om han inte var som bäst, säger Johan Untersteiner vars Kaxig In slutade trea efter cirka 1200 meter som etta i andraspår.

Gulddivisionen, försök till Paralympiatravet

Chapuy (bilden) direkt till ledningen och öppnade första 500 meterna på 1.11,5. Körande Åke Lindblom ryckte i sista sväng och fick ett försprång in på upploppet. Han kunde hålla undan med tussarna kvar på den smetiga banan.

– Han kan allt. Jag tror att han kan flyga också, sade en glad Åke Lindblom i ATG Live.

– Han har varit fräsch och fin hela tiden och det känns som att han bara blir starkare och starkare. Jag hoppas på en elitloppsplats. Det blir inget lopp innan i så fall för han tycker det är bra med en månad mellan loppen.

Night Brodde i tredje utvändigt testade invändigt drygt 400 kvar. Fick luckan in på upploppet och spurtade väldigt starkt till andraplatsen.

Så gick snacket

– I dag var han riktigt bra. Han var nära att vinna och håller bra form, säger Conrad Lugauer om Night Brodde.

– Han fick harva i spåren och gick helt okej i skymundan, säger Johan Untersteiner om Heart Of Steel som kom i mål som sexa.

– Det var inte bra och jag vet inte varför. Kanske kan det ha varit att han inte trivdes med vädret, men jag vet inte, säger Alessandro Gocciadoro om Zacon Gio som gick utvändigt om ledaren men tröttnade och blev sjua.

Klass I

Hipster K. tog sig till ledningen i ett lopp med många galopper. Körande Linda Sedström behövde varken rycka tussar eller dra det norska huvudlaget innan man passerade mållinjen först.

– Det var en angenäm åktur. Det var bara att hålla i sig och åka med och han kändes verkligen fin idag, sade Linda Hedström i ATG Live.

Silverdivisionen

Hipster Am fick en tuff inledning och kunde överta ledningen 1500 meter från mål. Såg strålande i ledningen med Erik Adielsson i sulkyn och kunde hålla undan med en längd.

– Han felade ju i förra starten då han blev lite störd så det kändes rättvist då han kom till ledningen idag. Det var en tuff öppning men han var verkligen bra idag, sade tränaren Stefan P Pettersson.

Falcon Eye hamnade tidigt i dödens och blev aldrig avlöst. Gjorde en rejäl insats som tvåa en bit efter vinnaren.

Så gick snacket

– Han har ingen toppform och skulle ha ett lopp i ryggar i dag, vilket han fick. Jag är nöjd med honom och det var ett steg framåt, säger Conrad Lugauer om Laradja Vrijthout som inkom som sexa efter en resa i tredje utvändigt.

– Det var väntat att han skulle få ett tufft lopp från det läget, Jag tycker att han gjorde en femstjärnig insats. Han var tvåa och jag är mycket nöjd med prestationen. Det där kommer man långt på, säger Johan Untersteiner om Falcon Eye som trots en tuff resa var mindre än en längd bakom vinnaren.

Stoeliten

Iceland Falls var med i spetskörningen men fick ge sig och krypa ner i rygg på ledaren som blev tredje invändigt 1500 kvar. Luckan kom perfekt 200 kvar och hon spurtade starkt till seger.

– Efter 400 meter kändes det bra, men sedan kändes det hopplöst. Jag blev förvånad att Oskar släppte ledningen. Iceland Falls kändes fortsatt fin och hon verkar bara bli bättre och bättre, sade körande Magnus Djuse till ATG Live.

Glamorous Rain fick tidig marschorder av Örjan Kihlström och kunde ta över ledningen av Kia Ora 1500 kvar utan någon strid. Kunde inte freda sig mot Icland Falls. Zeudi AMG fick en jobbig inledning fram till dödens. Orkade inte vara med i segerstriden utan fick nöja sig med tredjepriset. Kia Ora blev fyra efter att ha travat sista 1500 meterna i rygg på ledaren.

Så gick snacket

– Hon räckte helt enkelt inte till i detta loppet, säger Joakim Lövgren om Lady Beluga som föll tillbaka och blev oplacerad.

/ Travronden

Publicerad söndag 30 april 2023. kundtjanst@travsport.se