Foto: Maria Holmén, TR Bild

Så gick det på STL 19 augusti

Så här gick det på helgens STL-omgång på Dalatravet Romme.


Klass I

Favoriten In Love Mearas laddades från springspår och tog ledningen. Fredrik B Larsson tog plats utvändigt med Materie (e. Orlando Vici) och Queen hittade ner i rygg på ledaren. Leroy Boko blev hängade i tredjespår och backades ner i kön. Ledaren kom till varvet efter 1.12,5.

Det var ingen som kunde ta upp jakten från kön utan det kom att stå mellan de två främsta. In Love Mearas hade någon längds ledning i början av upploppet men Materie vägrade att ge sig. Han kopplade greppet och gick undan till seger. Tiden blev 1.12,1/2140 meter. In Love Mearas blev tvåa och Queen följde med till tredjeplatsen.

– Jag ville inte låta Örjans häst få bestämma i ledningen. Jag försökte hålla lite tryck på honom hela vägen och litade på min hästs styrka, säger Fredrik B Larsson i vinnarcirkeln.

Klass II

Great Time Trot var snabb ur startblocken och spetsade. Det gick lugnt under det första halvvarvet och ledaren kom till passeringen efter 1.15,0. Med 1800 meter till mål landade Nikylon som etta i andraspår. Kort därefter blev han avlöst av Jobspost (e. Readly Express). Varvet gick efter 1.14,5.

Med ett varv till mål gick Effective på som etta i tredjespår men i slutsvängen föll han tillbaka. I början av upploppet kopplade Jobspost (bilden) grepp på ledaren och utmanades av Erjon som hade liftat med som tvåa i andraspår. Jobspost var dock först över linjen och tiden blev 1.13,8a/2640 meter.

– Han har bra styrka och det känns som en spännande framtid. Jag hade tänkt att vi skulle göra ett drag mitt i loppet om tempot skulle bli dåligt. Det var lågt tempo och att kliva fram kändes givet, säger Mats E Djuse i vinnarcirkeln.

Gulddivisionen

Readly Lavec tog ledningen men redan i utgången av första sväng valde Oskar J Andersson att släppa till Global Badman. 500 meter passerades efter 1.11,5. Han fick dämpa tempot och kom till varvet efter 1.13,0. Kort därefter landade Revelation som etta i andraspår. I fjärde utvändigt satt Charmant de Zack (e. Vivid Wise As).

Ledarduon skapade en liten lucka på den sista bortre långsidan och där bakom jagade Charmant de Zack och Mister Hercules. Den förstnämnda tog ner ledaren och vann loppet på vassa 1.11,6a/2640 meter.

– Han var väldigt stark i dag. Han är som bäst över långa distanser. Sista 500-600 metrarna gick det väldigt fort och det blev en enkel seger, säger Alessandro Gocciadoro i vinnarcirkeln.

Bronsdivisionen

Det var en jämn start där många hästar var snabba. Invändige Denarius lyckades hålla upp täten och i första sväng valde Oskar Kylin Blom att släppa över till Daniel Wäjersten och Lindysmusclemania. Mellby Imperal galopperade tidigt. Ledaren gick ut på slutrundan med Filippa B.J. på utsidan och bakom henne följde Corazon de B. (e. S.J.’s Caviar).

Varvet gick efter 1.11,5. Corazon de B. satt i andraspår fram till slutsvängen då Per Lennartsson satte in stöten. Över upploppet visade han sig ha den bästa farten. Lindysmusclemania höll till andraplatsen och Dynamite Sensation spurtade in som trea. Segertiden blev 1.10,7a/1640 meter.

– Det var första gången över 1640 meter. Han trodde nog att han skulle springa ett varv till. Han sprang på ren glädje. Han var matchad på kronan till detta loppet. Det var kul att han fick vinna, säger Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

Silverdivisionen

Favoriten Don’t Say Gar (e. Varenne) var bra med den första biten och tog ledningen. Hon fick Bransbys Juke Box på utsidan och i rygg på denne satt Digital Class. 500 meter gick efter 1.11,0. Ledaren varvade på 1.13,0 och samtidigt landade Donizetti som etta i andraspår.

Atomic Face drog tåget i tredjespåret med Hidalgo Heldia i släptåg. Köhästarna hade dock inget med segern att göra utan det var Gocciadoro för hela slanten. Han stack undan med Don’t Say Gar som tog en mycket enkel seger. Klockan stannade på. Born To Run hakade på till andraplatsen och Atomic Face blev trea.

– Hon var väldigt snabb bakom bilen och väl i ledningen blev det enkelt. Det är en riktigt bra häst, säger Alessandro Gocciadoro i vinnarcirkeln.

/ Travronden

Publicerad måndag 21 augusti 2023. kundtjanst@travsport.se