Foto: Click Bait prisutdelning. Foto: Maria Holmén/TR

Så gick det på STL 5 augusti

Så här gick det på helgens STL-omgång på Rättvikstravet


Bronsdivisionen

H.C.'s Crazy Horse fick ett fint lopp i tredje utvändigt då det gick undan i täten. Ledande Farfars Dream inledd första halvvarvet efter 1.12,8 och första varvet efter 1.12,4. Farfars Dream tröttnade in på upploppet.

H.C.'s Crazy Horse avancerades fram i tredjespår 650 meter från mål och stod för en storstilad avlslutning då han rundade till seger på tiden 1.11,8. Mellby Imperial blev framdragen av vinnaren men fick nöja sig med andraplatsen. Greensboro Zet var bra trea från dödens.

– Det kändes rätt bar att sitta där vi gjorde. Särskilt då svåra konkurrenter fick tuffa lopp, sade tränaren H.C.' Crazy Horse Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

Klass II 

Loaded Olle kunde ta hand om ledningen trots sitt fjärdespår. Där kunde körande Markus B Svedberg hålla ett måttligt tempo. In på upploppet kunde ingen utmana och Loaded Olle höll undan på tiden 1.14,2.

– Jag hade inte förväntat mig att ta ledningen och sedan hålla ett rätt lågt tempo. Det är en häst som inte varit så tidig av sig, men han kommer mer och mer, sade Markus B Svedberg i vinnarcirkeln.

Gulddivisionen

Click Bait hade inga som helst problem att ta sig till ledningen direkt då bilen släppte fältet. Blev kvar i den positionen och såg aldrig ut att vara i förlustfara. Mister Hercules i dödens gjorde det bra som tvåa och Global Badman hängde med till tredjeplatsen från rygg på ledaren.

– En väldigt fin häst och lätt att sitta bakom. Han bara pep iväg till ledningen. Det är en häftig häst och idag var han hur fin som helst, sade körande Magnus Djuse i ATG Live.

Segertiden var 1.09,9a.

Kallblodsdivisionen

Ramstad Balder visade rejäl styrka när han vann kallblodsdivisionen. Från 20 meters tillägg kom han fint fram till fjärde utvändigt. 

Redan efter 500 meter styrde Adrian Solberg Akselsenfram i tredjespår och landade utvändigt om ledande Ros Boken 900 meter från mål. Han kunde knäcka ledaren och även hålla undan för en vilt spurtande Brenne Rön.

– Jag kände ganska tidigt att jag hade slagit Ros Borken. Men jag var orolig att någon skulle komma bakifrån, sa Adrian Solberg Akselsen till ATG Live.

Segertiden blev 1.21,3.

Diamantstoet

Izola Silvåkra med Niclas Hammarström skrällde till i Diamantstoet. Ekipaget kunde hålla upp ledningen från innerspåret bakom bilen. Valde att släppa till storfavoriten Southwind Boko efter 700 meter. Luckan kom perfekt knappa 500 meter från mål och Izola Silvåkra kunde spurta till en enkel seger.

Tvåa blev Thelma M.M. och trea Curire medan Southwind Boko tröttnade i ledningen.

– Jag har väntat på att få köra henne och ville testa i ledningen. Men jag tyckte det var rätt att släppa till favoriten då den kom fort. Det blev ju bra också, sa kusken Niclas Hammarström.

Klass I 

Kendall Jackson hamnade i fjärde utvändigt från sitt bakspår. Magnus Djuse i sulkyn tog tidigt initiativ och styrde på i tredjespår 1100 kvar. Fick draghjälp en bit men tvingades ut i fjärdespår 400 kvar och spurtade bäst av alla till säker seger. 

Yohan Hill spurtade till andraplatsen medan Gatrling knep tredpriset trots ett tufft lopp i dödens.
Favoriten Need'Em tog sats i tredjespår från kön varvet kvar men tröttnade tidigt.

– Han är riktigt fin och blir bara bättre och bättre. Det kändes som svårt att hinna fram 400 kvar men han stod för en väldigt bra avslutning, sade Magnus Djuse i ATG Live.

Silverdivisionen

Castor The Star lekte med sina konkurrenter i V75-avslutningen. Med Mats Djusei sulkyn blåste den femårige hingsten till ledningen direkt. Sedan kunde ingen hota. 

Han sprintade i mål på 1.12,8a närmast före Versace Face och L.A.Boko.

/Travronden

 

Publicerad måndag 7 augusti 2023. kundtjanst@travsport.se