Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Adrian Kolgjini med STL-fyrling

Adrian Kolgjini hade en fin dag då hemmabanan Jägersro körde STL-tävlingar i slutet av november då han tog en dubbelseger. Denna lördag bräckte han de framgångarna med en fyrling. – En underbar dag, sammanfattar Kolgjini.


Adrian Kolgjinis höst har varit stark, riktigt stark. I oktober månad segrade hans Barack Face i Europaderbyt, samma dag vann hans Luxury River en Diamantstofinal. Därefter har framgångarna bara fortsatt med seger för Countess Face i Breeders Course superbonuslopp med 400 000 kronor till vinnaren, och den dagen vann även Boli You S.M. inom STL. Men under lördagen som kulminerade det hela då han tog en fyrling inom STL-cirkusen, och en femling under hela tävlingsdagen.

Dagen inleddes med att egentränade treåringen Chaplin (e. Orlando Vici) vann ett ”vanligt” lopp, men det följdes upp av mer penningstinna segrar. I ett klass I-försök segrade han med Lars I Nilssons Here’s Johnny Sox (e. Bold Eagle) som vann på mycket enkelt sätt.

Och efter den segern fick konkurrenterna inse hur det var att se Adrian Kolgjinis rygg över mållinjen. Fyra lopp på raken vann han nämligen och förutom Lars I Nilssons travare vann han även med Danao degli Dei (e. Mago d’Amore), familjen Nimczyks Sangria Pellini (e. Chocolatier) och Dominic Wibb (e. Bold Eagle).

Nytt karriärsbästa

Totalt körde Adrian Kolgjini in 581 500 kronor och det innebar även att han klev över karriärens hittills bästa siffror gällande inkörda prispengar på ett år. 2019 körde han in 12,9 miljoner kronor, men 2023 toppar det redan nu. 13,2 miljoner kronor är han nu uppe i, med tre veckor kvar av året.

För Adrian Kolgjini var det tydligt att den här dagen var lite extra.

– Det känns helt fantastiskt, vilken underbar dag det har varit. Hästarna har verkligen levererat på topp och då är det tacksam att sitta bakom, säger Kolgjini.

Italienaren tog tolfte segern

Av segrarna kanske det var Danao degli Dei som imponerade mest. Det då italienaren vann trots att han öppnade första 500 meterna efter 1.08,8 och sedan fortsatte att rusa i högt tempo långt före sina konkurrenter. Nyförvärvet till stallet vann till slut på 1.11,3a/1 640 meter.

Det var hästens tolfte seger i karriären. Totalt har det blivit 23 starter, merparten gjorda hos Alessandro Gocciadoro.

– En jäkligt bra prestation, en prestation jag inte riktigt var beredd på. Vi har tränat honom rätt tungt sedan han kom till oss, men han verkar ha tagit träningen fint. En otroligt bra häst, det är klass i honom. Anledningen till att han blev så pigg var nog att han touchade i min fot en bit in i loppet och efter det fanns det ingen hejd på honom, säger Kolgjini.

Publicerad måndag 11 december 2023. kundtjanst@travsport.se