Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Wilma Karlsson tog karriärens första STL-seger

Wilma Karlsson har haft ett fantastiskt år på tävlingsbanan. Under uppesittarkvällen slog hon till med karriärens första STL-seger när Safira Diablo vann i Mantorp.


Till vardags jobbar Wilma Karlsson i Stall Untersteiner och i Mantorp fick hon chansen bakom fyraåriga Safira Diablo (e. Propulsion). Trots spår tolv bakom bilen blev det ett besök i vinnarcirkeln.

Kusken var offensiv och efter knappt ett varv avancerade hon fram som etta i andraspår. På den sista bortre långsidan tog hon över ledningen och därefter var det spel mot ett mål. Safira Diablo vann med fem längder på 1.15,9a/2 640 meter.

– Hon har haft väldigt fin form men spåret var inte det bästa. Det gick väldigt långsamt och jag körde fram utvändigt för att kunna vara med i matchen. När ledaren tröttnade kändes det säkert. Hästen var jättefin och vann enkelt, säger Wilma Karlsson.

Safira Diablo inledde karriären lovande och vann ett Breeders Course-lopp i andra starten som treåring. Under 2023 gick hon segerlös fram till den 3 november. Därefter har det blivit proppen ur med tre segrar och en andraplats på fyra starter.

En titt i statistiken avslöjar att Wilma Karlsson har haft ett succéår. På 148 lopp har det blivit 18 segrar och över 1,5 miljoner kronor i inkörda pengar. En kross av hennes tidigare siffror. I oktober vann hon även dam-SM på Solvalla.

– Det har gått över förväntan. Inför året ville jag köra så mycket som möjligt och utvecklas ännu mer. Det fick jag verkligen göra när jag flyttade ner till Halmstad. Jag har fått köra väldigt fina hästar och med det har det blivit fina resultat.

Hur lyder målen för nästa år?
– Jag har inte tänkt så långt än, men jag vill köra ännu mer och fortsätta utvecklas. Sedan vill man såklart nå över årets siffror.

Årets sista lopp

Lördagens seger med Safira Diablo blev årets sista styrning för Wilma Karlsson och hon gjorde bokslut genom att ta karriärens första STL-lopp.

– Jag ska inte köra mer än 150 lopp. Annars får jag inte köra i alla lopp nästa år. Det blev ett väldigt bra avslut.

/ Travronden

Publicerad torsdag 28 december 2023. kundtjanst@travsport.se