David Persson jagar årets första STL-seger

David Persson jagar årets första STL-seger och har tre hästar som samtliga kan dyka upp i segerstriden.
– Jag håller Sandokan som min allra bästa möjlighet, sammanfattar Axevallatränaren.


David Persson inleder med fyraårige Sandokan (e. Maharajah) i klass II-försöket. Han fick se hästen galoppera i regidebuten den 22 november. Därefter radade Sandokan upp tre raka vinster på drygt en månad.

– Han var lite nervös i första loppet för mig och det var väl egentligen först i fjärde starten som hästen började blomma ut ordentligt. Jag har hela tiden känt att det finns mycket kapacitet i honom men på Solvalla näst senast gillade han inte den kladdiga banan.

Vill till spets

Senast på Solvalla i Margaretas Tidiga Unghästserie blev det en tredjeplats.
– Sandokan fick en rätt tung inledning då och jag var fullt nöjd. Det här är en häst som har det mesta, han är både stark och snabb. Det bästa vore nog om han kunde ta ledningen här och sedan få lite mangling på utsidan. Hästen trivs nämligen med sällskap.

Hur ser du på innerspår bakom bilen och lång distans?
– Det känns som bra förutsättningar. Han är snabb ut men om vi skulle bli fast är det inte hela världen.

Några ändringar?
– Nej, han får gå med aluminiumskor fram och järn bak. Sedan halvstängt huvudlag och fast bomull. Han fungerar dessutom bäst med lite brodd.

Numera fyraåriga stoet Global Diplomacy (e. Ready Cash) kom till Persson i slutet av augusti förra året. Den forna vinnaren av Silverstoet på Axevalla tog dock sin första vinst i den nya regin först den 19 januari.

– Det har hänt saker de tre-fyra senaste starterna och hon känns riktigt fin. Däremot oroar spåret en smula.

För tre starter sedan i ett Diamantstoförsök på Färjestad blev det galopp direkt från femtespår i volten. Nu är det bricka fyra i ett nytt försök i Diamantstoet.

– Hon var inte ens nära att gå iväg den gången. Jag hoppas det fungerar bättre på lördag och vi kanske dövar ner henne ytterligare och eventuellt också sätter på en springrem. Men det där får jag fundera på under veckan. I övrigt är det öppet huvudlag och aluminiumskor runt om som tidigare.

Segerchans?
– Felfri duger hon och då är jag förhoppningsfull.

Testa lite?

Femårige Dynamite Sensation (e. Orlando Vici) var den som ordnade den senaste STL-segern för stallet, i ett klass II-försök på Jägersro den 19 november. Nu blev det spår tre bakom bilen över kort distans i klass I-försöket.

– Han fastnade med krafter kvar näst senast och galopperade direkt senast. Jag tycker att hästen annars tänt till och känns formstark. Han har väldigt bra statistik i ledningen, så Carl Johan Jepson får kanske testa lite första biten, även om hästen normalt inte är någon blixt ut. Nu blir det jänkarvagn igen, sedan får vi se om det blir norskt igen eller helstängt som tidigare.

 

/Travronden
 

Publicerad torsdag 23 februari 2023. kundtjanst@travsport.se