Så kördes STL-loppen på Romme 25 februari

Jello W., tränad av Per Henriksen och körd av Carl Johan Jepson, spurtade till enkel seger i den inledande bronsdivisionen.
– Han avgjorde plättlätt, sa Jepson i vinnarcirkeln.
Carl Johan Jepson blev dagens kusk med en V75-trippel.


STL bronsdivisionen, försök, 2140 meter voltstart

Jello W. fick ett fint lopp i andra utvändigt och attackerade i tredjespår med knappt 700 meter från mål. På upploppet gick han undan till en överlägsen seger.

– Det blev en bra start och vi fick rygg på en stark häst. Vi var tvungna att gå på sista bortre långsidan och jag satt lugn i spåren. Då jag gav full marschorder så avgjorde han plätttlätt, sa körande Carl Johan Jepson.

 Enge Eros i tredje utvändigt gick med i ryggar 600 kvar. Tog andraplatsen utan att ha chans att blanda sig i segerstriden. 
– Jag såg att Jepson inte hade börjat köra så jag fick inte någon segerkänsla. Hästen gick i alla fall jättebra till slut. Kanske överraskande bra med tanke på tempot. Det hade varit bättre för oss om det hade gått fortare där framme, sa Örjan Kihlström.

Castor The Star i fjärde utvändigt avslutade bra som trea.

– Han kändes jättefin. Vi hamnade något snäpp för långt bak. Det var inget tempo men han gick ett riktigt bra slutvarv. Han dyker upp i brons snart igen, sa Jörgen Westholm.

Alert Kronos blev åtta från ledningen.
– Jag hade bra känsla 400 kvar. Sedan tappade han travet och hittade aldrig riktigt tillbaka, säger Mats Djuse.

 

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Jello W. vann bronsdivisionen. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
 

STL klass 2 försök, 2640 meter autostart

Sultan Sea var snabb från start utan att kunna ta ledningen direkt. Fick överta med två varv från mål och kunde tämligen enkelt hålla undan till ny seger. 

– Han hade nog kunnat springa ett varv till. Jag ryckte tussarna 100 kvar för han gick från att kännas jättestark till att funder på “vad händer nu”. Men då jag drog tussarna blev det ny fart, sa Oskar J Andersson.

Diamant Vendil kördes fram till dödens halvvägs till mål och höll sedan till andraplatsen:
– Hästen trivs bäst när han slipper gå i ryggar. Jag tyckte att han var för bortglömd av spelarna och ville visa hur bra han är. Därför tog jag chansen när det gick långsamt i täten. Jag visste att min häst klarar det och han gör ju den nästa bästa insatsen i loppet. Det var väl bara vinnaren som var bättre. Han borde vara klar för final nu. Vi får se om det blir någon start innan dess, säger Oskar Kylin Blom.

Kate River tog hand om tredjepriset.

– Hon hängde med fint. 2600 meter är kanske inte riktigt hennes distans. Hon får klart godkänt, sa Jörgen Westholm.

Storfavoriten Sandokan galopperade bort sig  i kampen om ledningen.

– Det gick för fort. Hästen är orienterad. Han kändes jättebra i övrigt, sa Emilia Leo.

 
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Sultan Sea vann klass 2. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
 

STL gulddivisionens försök, 1640 meter autostart

Four Guys Dream var inte med i startrusningen och hamnade en bit bak. Fick ett perfekt lopp i andra utvändigt även om det gick väldigt lugnt i täten. Ut i tredjespår 650 kvar och såg sedan lysande ut då han spurtade hem en ekel seger.

– Varje gång jag kör honom tänker jag att nu kan han inte kännas bättre. Han är otroligt bra och det kändes som jag aldrig kunde förlora. Det svårt att veta vad det är för botten i honom, sa en imponerad Stefan Persson som körde åt brorsan Håkan.

Dark Roadster var fin som trea.

– Jag är jättenöjd. Det gick lite för sakta för honom men han gick hela vägen in i mål. Han gjorde inte bort sig i guld heller, säger Emma-Sara Sjöberg.

Seismic Wave galopperade i dödens 300 meter kvar.
– Det gick väldigt fort i det läget. Han kändes bra ända fram till dess och hade förmodligen hållit sig i trav om vi varit på innerspår i stället. Det är små marginaler, säger Magnus Djuse.

Click Bait tröttnade från ledningen.
– Normalt sett ska han inte gå upp-pullat utan i jämn fart. Men han är inte i form för att springa i 1.12-fart och därför tyckte jag att vår chans att vinna var att stjäla loppet. Det gick jäkligt fort sista 300 och han hade helt enkelt inte samma speed som de andra i dag. Årsdebuten är något som ska göras och nu är den avklarad. Han kändes jättefin och gjorde sitt bästa hela vägen, säger Per Lennartsson.

 
 
 
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Four Guys Dream vann i gulddebuten. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
 

STL kallblodsdivisionen, försök, 2140 meter voltstart

Alm Randers tog direkt hand om ledningen och lycakdes hålla den positionen in i mål även om det tog emot lite i sista stegen. Tåga Viktor i rygg på ledaren fick lucka på upploppet och avslutade bra som tvåa. 

– Det är en häst som jag verkligen gillar. Men jag låg lite lågt innan loppet för jag trodde han behövde loppet i kroppen. Det var en väldigt bra insats, sa Olav Mikkelborg till ATG Live.

Tekno Jerven felfri och hamnade sist utvändigt. Men i ryggar 1300 kvar och avslutade bra som trea.

– Han gjorde ett bra lopp. Det blev för dåligt tempo för oss. Jag ville köra på styrka och gick redan 1400 kvar. Vi fick en bra rygg men det var lite för långt fram. Hästen kändes stark och rejäl och var aldrig nära galopp. Han tog något steg på upploppet men det var ingen fara, säger Ulf Ohlsson.

Oppgårdsdrängen tog hand om fjärdeplatsen.

– En bra comeback. Jag hoppades att vi skulle komma runt Finnskog Nox men det blev en vid sväng i stället. Med andraspår kanske vi hade kunnat vinna, säger Mats Djuse.

Buska Blyg blev sjua.

– Jag hoppades att han skulle studsa tillbaka efter en sämre prestation förra veckan och det gjorde han verkligen. Han gick fint som tusan. Jag körde väl lite väl passivt men sak samma. Det var skönt att han var bra igen, säger Robert Bergh.

Kavajeren slutade oplacerad.

– Jag tror inte att vi vinner om jag går först i tredjespår. Därför chansade jag och satt kvar men tyvärr fick vi aldrig chansen. Jag hade hur mycket som helst kvar i tömmarna, säger Marcus Lilius.

 

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Alm Randers ledde hela vägen i kallblodsloppet. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
 

STL silverdivsiionen, försök, 2640 meter autostart

Hell Patrol. fick ett fint lopp i tredje utvändigt då det kördes våldsamt i täten. Klev ut i tredjespår 1100 meter kvar och satt i ledningen 700 kvar. Hade inga problem att hålla undan till enkel seger.

– Det är klart att det blev bra för vår del. Hon såg fin ut i Norge senast och var lika fin idag, sa körande Örjan Kihlström till ATG Live.

Trots att Marre's Dreamboy var inblandad i den oerhört snabba inledningen kunde han fixa andraplatsen.
– Det var en våldsam inledning där vi kämpade om dödspositionen. Det blev andra utvändigt och sedan sköt han till väldigt bra efter den öppningen på 2600 meter. Han får högsta betyg, sa Jörgen Westholm.

Digital Class tog hand om femteplatsen.

– Vi hamnade en bit bak men jag tycker att hon gick fullt godkänt. Jag kunde gått tidigare men ville vara snäll mot henne. Snart får man köra barfota och det gynnar henne, sa Ulf Ohlsson.

För Young King blev det en sjundeplats.

– Han gjorde vad han kunde. Han är en annan häst när han går barfota, sa Per Lennartsson.

 
 
 
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Hell Patrol vann silverdivisionen på Romme. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
 

STL Diamantstoet, försök, 1640 meter voltstart

Benita Winner i tredje utvändigt gick ut i trejdespår 800 kvar. Avancerade sakta framåt och satte in spurten rejält på upploppet. Gick starkast till knapp men säker seger.

Krakas var knappt slagen som tvåa.
– Man blir ledsen å hennes vägnar. Hon är så jäkla bra och förtjänar verkligen att få vinna på V75 någon gång. Vi har bokat plats hos Nuncio åt henne men det känns märkligt att sluta tävla när hon är så bra. Jag ska prata med ägarna. Det är en magisk häst, saJan Ove Olsen.

Erik Adielsson körde Livi Princess H.M. och släppte ledningen till Bird Lane.
– Favoriten tröttnade tidigt och vi satt där bakom med krafter kvar. Jag vet inte om hon fixar det om vi hade svarat ledningen. Det gick 1.14 på varvet och då skulle det gått en sekund fortare. Det är frustrerande. Hästen kändes jättefin.

 
 
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Benita Winner vann Diamantstoet. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
 

V75-7: STL klass 1, försök, 1640 meter autostart

Dynamite Sensation fick ett perfekt ett perfekt lopp i andra utvändigt. Kunde vänta med attacken till utgången av sista sväng och gick ifrån till säker segerl.

– Vi fick en bra start men det var några som var för snabba för att vi skulle nå ledningen. Men det blev ju ett väldigt bra lopp ändå, sa en nöjd Carl Johan Jepson som därmed tog en V75-trippel.

– Jag körde åt tre bra tränare och det blev tre fina segrar.

Så här sa Erik Adielsson om sexan What A Winner i V75-avslutningen:

– Han hade helstängt för första gången och blev väl aggressiv. Han var lugn och fin innanen efter 300 meter nöp han bara i. Han var på väg att koppla grepp 200 kvar men då hakade vårt hjul i Stefans och det blev tvärstopp. Glöm loppet och så ett annat huvudlag nästa gång. Den där är fin, säger Erik Adielsson.

 
 
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Dynamite Sensation vann klass 1-försöket. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
 
/Travronden

Publicerad måndag 27 februari 2023. kundtjanst@travsport.se