Four Guys Dream uppe i guld

Håkan K Perssons Four Guys Dream har haft en stadig utvecklingskurva. Efter vinterns framgångar är han numera hemmahörande i gulddivisionen – på lördag gör han en spännande start på hemmaplan.


Det är Halmstad som är värd för veckans STL-omgång och där väljer hemmatränaren Håkan K Persson att starta stallets stjärna Four Guys Dream. Sonen till Dream Vacation hade ett fint fjolår på tävlingsbanan. Ett år han avslutade med att vara trea i en silverfinal på Solvalla, trots att han inte var kurant den dagen.

– Han gjorde ett okej lopp då men var inte riktigt sig lik. Känslan var att han skulle spurta riktigt bra men det ebbade ut lite för honom. Det visade sig efteråt att han hade en halsinfektion, säger Håkan K Persson.

Four Guys Dream har funnits i Håkan K Perssons träning genom hela karriären. Första segern bärgades i sjunde starten och sedan har den numera sjuårige valacken arbetat sig genom klasserna. I och med segern på Jägersro för tre starter sedan tog sig Four Guys Dream över 1,7 miljoner kronor och kunde därmed titulera sig som en häst för gulddivisionen.

Nu dryga månaden efter senaste starten är Four Guys Dream redo på nytt. Gulddivisionen avgörs över kort distans och han inleder från spår sju bakom bilen. Men faktum är att han testat på högsta klassen tidigare, i maj valde Persson att starta Four Guys Dream i Copenhagen Cup på Charlottenlund.

De fick inte med sig några pengar hem den gången, men tränaren var nöjd med vad hans adept presterade.

– Vi har åtgärdat honom efter senast. Han har fått medicin och vi har även kollat om honom hos veterinären och allt är helt bra nu. Han känns väldigt fin i träningen, det är en häst som inte kräver särskilt mycket jobb och han brukar göra det bra direkt efter uppehåll. Han fick känna på klassen i Copenhagen Cup och de sprang inte ifrån honom. Han hängde med bra den gången.

Bland motståndarna på lördag återfinns bland andra Jerry Riordans Aetos Kronos som börjar från spår ett medan Åke Lindbloms Chapuy lottades till bricka sex.

– Läget blev dessvärre lite tråkigt men hamnar han bara vettigt på det går han hela vägen in i mål. Det ska bli spännande. Jag tror inte att han gör bort sig.

Vad hoppas du med honom på sikt i år?

– Jag hoppas att han ska växa in i klassen och hävda sig där. Att han ska fortsätta tjäna fina pengar och kanske även vinna något lopp i guld. Det hade varit skoj. Som jag ser det har han utvecklats ett snäpp till mellan sommaren och hösten.

2022 blev ett framgångsrikt år för Håkan K Persson. I dagsläget har han 27 hästar på träningslistan och i fjol blev det 31 segrar och drygt 3,5 miljoner kronor intjänat.

2023 har även det börjat starkt för Perssons del.

– Jag har inte satt upp något specifikt mål på så vis men jag hoppas att vi ska komma upp i liknande siffror i år också. Vi hade ett fint år då och det känns som att vi fått en perfekt start även i år.

 

/Travronden

Publicerad onsdag 25 januari 2023. kundtjanst@travsport.se