Loaded Leila vann Diamantstoets försök

Efter ett tufft slutvarv kunde Loaded Leila vara först i mål i Diamantstoets försök på Axevalla.
– Ändå var hon inte som bäst idag, sa tränaren Markus B Svedberg i vinnarcirkeln.


STL Diamantstoet

Diamantstoets försök på Axevalla blev ett riktigt rafflande lopp på den tungsprungna banan.

Loaded Leila med sin tränare Markus B Svedberg i sulkyn hamnade en bit bak från sitt tillägg. Redan 1200 meter från mål fick det fyraåriga stoet anfallsorder i tredjespår.

Då mållinjen dök upp hade hon passerat samtliga konkurrenter även om segern blev knapp då Juni Rapid med Åke Svanstedt spurtade enormt långt ut i banan.

– Det var hästarna invändigt som jag försökte besegra då jag såg att Åke kom spurtande utvändigt. Det var ju tur att upploppet inte var ännu längre, sa en nöjd Markus B Svedberg i vinnarcirkeln.

Men det var inte Loaded Leilas bästa lopp i karriären enligt tränaren.

– Hon var inte som bäst idag och kändes lite seg. 17,7 sista 500 är ju inte så vanligt på V75 så det var tungsprunget idag. Starkaste hästen vann, konstaterade Markus B Svedberg.

STL Klass II

I klass 2-försöket visade Ola Samuelsson-tränade El Vego Khalifa sin fina kapacitet. Körande Stefan Persson bytte ut dödens 100 meter kvar och sedan kunde ekipaget på undan till en enkel seger.

Det såg visserligen lite segt ut i sista sväng men El Vego Khalifa hittade nya krafter och gav inte de övriga en chans att närma sig. Segertiden blev 16,1/2140a.

– Det är en häst som man är lite mallig över. Han är riktigt bra. Men jag blev lite nervös sista kurvan då det såg lite segt ut och han började vingla lite, sa tränaren Ola Samuelsson som nu siktar högt på fyraårsäsongen med El Vego Khalifa.

STL Bronsdivisionen

I bronsdivisionen bjöd Gaylord Am (e. Muscle Hill) på eftermiddagens mäktigaste prestation. Anders Eriksson i sulkyn valde att avancera tidigt men det blev galopp 1400 meter från mål i tredjespår då han nått fram till ledarparet. Det blev sedan fortsatt ett lopp i tredjespår en bit bak i kön men Eriksson gav aldrig upp.

Han avancerades sakta men säkert framåt och på upploppet hade han kopplat segergreppet och vann till slut enkelt.

– Jag känner en enorm glädje för hästen som kunde reda ut det här.  Det var en rikti8gt bra prestation. Han har mycket inombords och det känns skönt att han fick avsluta året med en V75-seger, sa Anders Eriksson till ATG Live.

STL Klass I

Valerine såg ut att vara på väg mot ledningen men galopperade i första sväng. Då satt istället favoriten Kövras Joker i ledningen. Han travade första 500 metrarna efter 1.13,0, varvet efter 1.14,5.

Kövras Joker kom in på upploppet i ledning med What A Winner på utsidan. Längre ut i banan kom Babsans Bankir (e. The Bank) flygande, och spurtade till seger efter en resa i kön. Petter Karlsson satt i sulkyn och Niclas Westberg sköter träningen.

– Vi satt långt bak och sen fick han göra lite jobb. Han har lite problem med travet så det gäller bara att vänta och köra på upploppet. Banan passar honom perfekt. Det här året har varit fantastiskt, han har tjänat över 500.000 kronor. I fjol tjänade han 36.000 så det är en otrolig utveckling. Niclas Westberg har gjort ett fantastiskt jobb, säger Petter Karlsson i vinnarcirkeln.

 

/Travronden

Publicerad måndag 2 januari 2023. kundtjanst@travsport.se