Så gick STL på Halmstadtravet

Lördagens STL-omgång på Halmstadtravet med ett försök i Klass I.
Och det loppet vanns av hemmaekipaget Con Crowe och Stefan Persson.


STL klass I, försök, 2640 meter autostart 

Con Crowe (Conway Hall) hade med all rätt spelarnas förtroende i den inledande avdelningen och förvaltade det på bästa sätt. Efter en försiktig inledning styrde Stefan Persson mot täten. Väl där fick han svar av Johan Untersteiner bakom Tearsinheaven. Första tusen meterna avverkades efter 1.12,1. Persson nöjde sig med ryggen men kunde sedan hitta ut och sedermera överta. Sedan vann hästen i överlägsen stil. Segertiden skrevs till 1.14,5.

– Han är otroligt stark och har jäkla lungor och kapacitet. Det är en riktigt bra häst. Han har alla, sa segerkusken i TV 12. 

Crono Delleselve stormade till ledningen innan Persson och Untersteiner stal showen. Och i skymundan gjorde Boli You S.M. en stark prestation som trots galopp hämtade upp till en andraplats. Muscle Morique lotsades av Thomas Uhrberg till en tredjeplats efter en resa i vida spår i sista sväng. 

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Frankie Godiva för Markus Waldmüller. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
 

STL klass II, försök, 1640 meter autostart

I den andra avdelningen kom favoriten Barabobbitt att galoppera strax efter start. Istället var det Sören Boel som tog hand om ledningen med Maestro Michel, samtidigt som Joakim Lövgren parkerade sin Steady Roger utvändigt om ledaren. 

Perfekt resa fick Frankie Godiva i andra utvändigt och det tackade femåringen för till slut genom att spurta till säker seger tillsammans med Markus Waldmüller

Femåringen efter Readly Express som tränas av Conrad Lugauer tog karriärens sjunde seger i nionde starten.

– Han blev lite vass för mig under vägen, men gick trots allt bra till slut, säger Waldmüller i vinnarcirkeln.

Segertiden skrevs till 1.13,7a/1640 meter. 110.000 kronor var vinsten värd.

Tvåa slutade Roger Walmanns S.G.Mistral efter resa i tredje utvändigt och trea blev Louise Frumeries Lucia di Quattro som kördes av Victor Rosleff.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Carl Philip Lindblom på väg mot seger. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
 

STL gulddivisionen, försök, 1640 meter autostart 

Carl Philip Lindblom kunde räkna in ännu en STL-seger med Chapuy (Quite Easy U.S.)Efter en lugn inledning kunde de glida fram och överta tätpositionen från Kung Edward med Johan Untersteiner i sulkyn. Sluttiden skrevs till 1.12,3 efter det att ekipaget från Örebro avhandlat upploppet på ett bekvämt vis. 

– Det blev samma som på Romme. Vi kom till ledningen och fick dämpa lite, säger Carl Philip Lindblom i TV 12. 

Super Nice var den som fick ryggen på Kung Edward efter det att Chapuy tagit sig till ledningen. Nicklas Dyrbergs träningsadept Kung Edward var också den som knep tredjeplatsen till slut. Baron Gift fick trava utvändigt och erbjöd en rygg åt Dats So Cool. Där bakom släpade styrkefenomenet Pacific Face med sin tränare Giuseppe Lubrano som var närmast att hota Chapuy över upploppet efter en stark avslutning. En av favoriterna på förhand, Aetos Kronos, galopperade. 

 
 
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Anders Svanstedt vann med egentränade Muscle Lane. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
 

STL bronsdivisionen, försök, 2140 meter autostart 

Anders Svanstedt var säker på att han satt bakom den bästa hästen i bronsdivisionen. När flera hästar galopperade, däribland Indigo, så var Muscle Lane (e. Timoko) säkerheten själv. Trots en rejäl tryckare av Steen Juul bakom Elephant så höll Svanstedts träningsadept hela vägen in i mål. Och väl där väntade en lycklig skötare till segerhästen. 

– Jag är överlycklig. Det är första V75-segern för mig. Muscle Lane är en underbar häst och är en av mina favoriter i stallet, säger Hanna Lusth i TV 12. 

Positionen utvändigt om ledaren förvaltades av Thomas Uhrberg och Peakadilly. Hästen drog således ledet för en rad hästar som ville vara med och utmana Muscle Lane över upploppet. Förutom Beethoven så gick det att hitta både Fighter Simoni och Exclusive Fire. De knep andraplatsen respektive tredjeplatsen. Det var Dwight Pieters bakom Fighter Simoni som var närmast att falla segerhästen som till slut stack undan på tiden 1.14,6.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Carl Johan Jepson och Love No Pain. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
 

STL diamantstoet, försök, 2140 meter voltstart

Det blev tuff inledning då Hans Crebas med Feline Burgerheide och Thomas Uhrberg bakom Wilma Töll kivades ordentligt om ledningen. Det var den förstnämnde som gick vinnande ur den striden, men då första halvvarvet travades efter 1.12,5 var det som bäddat för mjölksyra till slut.

Det var också vad som skedde och istället var det tilläggets Ola Utca och framför allt Love No Pain som var starkast till slut. Den sistnämnda kopplade enkelt grepp för körande Carl Johan Jepson och såg till att Tomas Malmqvist fick en STL-seger denna Prix d’Amérique-helg.

Sjuåriga stoet efter Love You tog fjärde segern på sju starter i relativt nya regin efter att tidigare ha varit hos Katja Melkko. 1.15,1/2160 meter landade segertiden på.

– Jag stötte ut Gustav med Olga Utca 1100 kvar, sedan fick vi perfekt draghjälp till upploppet. Kapaciteten är hög, det är en riktigt läcker travare, säger Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.

Tvåa slutade Olga Utca efter fin långspurt och till tredjeplatsen höll ledande Feline Burgerheide.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Unique Creation (mitten) satte nosen först. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
 

STL silverdivisionen, försök, 2140 meter autostart

Flemming Jensen hittade till ledningen med Eros Zola och där höll han ett relativt gott tempo. Johan Untersteiner hittade andra utvändigt med sin Unique Creation, men när man nådde varvspasseringen på 1.13,5 landade man utvändigt om ledaren. 

Det kom sedan att bli en duell dessa två emellan och köhästar som Digital Summit och Gasolin hade ingenting att säga till om.

Det stod och vägde hela vägen in mot mål, men nosen först hade Unique Creation. Johan Untersteiners finskfödde sjuåring svarade för en rejäl insats och vann på tiden 1.13,2a/2140 meter. Sonen efter Orlando Vici tog 23:e segern i 47:e starten.

Tvåa slutade Eros Zola, trea blev Lorenzo Boko efter resa i rygg på ledaren för Gustav Johansson.

– Han kom till mig med bra rykte från Finland. Jag har förstått att han mest gått på lång distans och gjort det bra, men hos mig har han vunnit över medeldistans. Jättefin häst, säger Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

 

/Travronden

Publicerad måndag 30 januari 2023. kundtjanst@travsport.se