Thomas Madsen inför STL på hemmabanan Kalmar

Efter ett jobbigt 2022 med sjuka hästar är Thomas Madsen nöjd med att kunna starta upp ett nytt år och nollställa resultaten. Kanske rivstartar han också med STL-seger nu på lördag hemma i Kalmar.
– Mina tre hästar får väl ses som lite av kantbollar men samtidigt skulle jag inte bli chockad om någon vann.


Det blev 13 vinster och nästan precis en miljon kronor i inkörda pengar till stallet under 2022. Siffror som Thomas Madsen var långt ifrån nöjd med.

– Det var en stor besvikelse. Första halvåret hade jag många sjuka hästar och det tog tid att få dem friska. Det var inget tryck i loppen, utan de stannade 500 kvar. Det har rullat på bättre de senaste tre-fyra månaderna och hästarna känns på gång igen.

Dubbla hästar

Thomas Madsen inleder i försöksloppet till STL Diamantstoet med dubbla hästar. Från spår fyra startar hans delägda femårssto Attention Please (e. S.J.'s Caviar) som på nytt får Kim Eriksson i sulkyn. Hästen kommer till start med en femteplats från STL på Axevalla under nyårsafton.

– Jag hade stora förhoppningar inför det loppet men hon hade inte så mycket att komma med till slut. Kim Eriksson trodde att det berodde på banunderlaget eftersom hästen var spänstlös och väl seg. Jag kan nog också tänka mig att så var fallet. Hon känns fin efteråt och är gynnad av att starta på hemmaplan.

Spår fyra i volten?
– Jag är inte orolig för någon galopp men däremot lär det inte bli någon snabb start. Jag gör inga ändringar, utan hon får fortsätta med sitt helstängda huvudlag.

I samma lopp har Thomas Madsen även med 3 Monique Day (e. Quite Easy U.S.), som senast slutade åtta under STL-dagen i Halmstad den 23 december.

– Jag var först lite besviken efter loppet senast då hon stannade i ledningen. Men efter att ha analyserat det hela mer ingående blev det för tufft kört för att passa henne. Hon är snabb ut med voltstart men taktiken får Stefan Persson bestämma. Jag har svårt att säga vilken av mina två som har bäst chans, det avgörs nog av vilken som får den bästa resan. Båda känns dock intressanta.

Någon ändring på Monique Day?
– Det kan bli så att vi byter det helstängda huvudlaget mot halvstängt eller can't see back.

Körs i spets?

I silverförsöket har åttaåriga stoet Call Me Brodda (e. Maharajah) dragit ett perfekt innerspår bakom bilen över kort distans. Det här blir andra gången som Örjan Kihlström sätter sig upp (oplacerad i V75 den 21 juni 2020).

– Det blev för tufft med laddning från åttondespår bakom bilen senast. Hästen har annars hållit bra form allt sedan i höstas och jag hoppas och tror att den är bibehållen. Det är hennes förutsättningar här och hon tar nog ledningen första biten och har tidigare sprungit 1.10-tider över aktuell distans. Om Örjan sedan vill köra i täten får vi se. Det blir inga utrustningsändringar, avslutar Thomas Madsen.

/Travronden

Publicerad torsdag 12 januari 2023. kundtjanst@travsport.se