Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Så gick det på STL 1 juli

Såhär gick det på helgens STL-finaler på Bergsåker.


Bronsdivisionen – final

Felicia Zet (bilden) fick en jobbig inledning från sitt utgångsläge långt ute på vingen. Hängde i tredjespår fram till 1450 meter från mål. Fick trava i dödens resten av vägen utvändigt om ledande Cronos Degli Dei. Kunde ändå plocka ner ledaren strax före mållinjen. Segertiden blev 1.11,6a/2140.

– Hon är fantastisk bra och blir bara finare och finare. Det kändes aldrig uppgivet även om jag förstås inte var säker på att det skulle räcka hela vägen, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Tränaren Daniel Redén var nöjd med sitt sto.

– Hon tappade nästan halva förra året på grund av en hovbensfraktur. Nu har hon fått en träningsvinter och hon blir bara bättre och bättre. Mina bra märrar brukar bli aggressiva i humöret och brotta ner motståndarna, sade Redén till ATG Live.

Klass II – final

Anytimeinsnow bråkade lite innan han skulle upp bakom bilen men ställde sig i god tid innan bilen släppte fältet. Hade inga som helst problem att hålla undan hela vägen på tiden 1.12,8a/2140. I vagnen satt Jorma Kontio.

– Det är en fin häst som springer och leker i loppen, men idag var han på rätt humör. Jag hoppas och tror att han mognar mentalt och då blir han riktigt bra, sade tränaren Björn Röcklinger till ATG Live.

Diamantstoet – final

Mahala hamnade i fjärde utvändigt från sitt tiondespår. 1400 meter från mål styrde Örjan Kihlström fram i tredjespår och landade i dödens varvet kvar.

Hon visade en härlig inställning då hon tog sig förbi ledande Queen Tresher och höll undan för spurtande hästar.

– Hon gör det riktigt bra och har inte haft det så lätt genom åren. Men det finns utveckling i henne och då Örjan körde framåt så brukar han alltid känna att han har något att åka med, sade en glad Daniel Redén i vinnarcirkeln.

Redén äger, tränar och har fött upp Mahala.

Bästa spurten stod Collier I.T. med Carl Johan Jepson i sulkyn för. Han var nära segern men fick nöja sig med andraplatsen.

– Vi satt nog ett hack för långt bak för att hinna fram. Det var en häst som var för bra, sade Carl Johan Jepson till ATG Live.

Klass I – final

Daniel Wäjerstens amerikanska nyförvärv Lindysmusclemania fortsätter att visa sin klass. Nu följde han bilen i starten och tog ledningen hur enkelt som helst. Han var sedan ohotad hela vägen och då Wäjersten lättade på tömmarna halvvarvet kvar såg han riktigt läcker ut och defilerade hem finalsegern på tiden 1.12,6a/2140. Det var tredje segern på lika många starter hos Wäjersten.

– Han öppnade väldigtr bra och sedan blev det lite stiltje i loppet. Han avslutade väldigt bra och det var en femstjärnig insats, sade en nöjd Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

Silverdivisionen – final

Daniel Wäjersten hade inga andra val än att sätta sig utvändigt om ledaren med Great Skills. Men det spelade ingen större roll. Hon masserade ledande Kagan hela vägen och in på upploppet kopplade hon greppet och gick undan till en enkel seger. Segertiden blev fina 1.11,0a/2140.

– Jag hade nog förstått på förhand att det skulle bli dödens. Men man är aldrig orolig då man sitter bakom henne. Hon är fortsatt fantastiskt bra och nu kanske vi siktar mot sto-SM och sto-EM, sade en nöjd Daniel Wäjersten till ATG Live.

Publicerad måndag 3 juli 2023. kundtjanst@travsport.se