Så gick det på STL 22 juli

Så här gick det på helgens STL-omgång på Axevallatravet


Klass II

It's Peppertime hamnade långt bak i kön från sitt elftespår. När Jorma Konto tog sats från sjunde utvändigt med varvet kvar var det långt fram till ledaren Putte. Efter att ha liftat med i rygg ett tag styrde Kontio ut till egen attack och ekipaget stod för en riktig svepning i vida spår. In på upploppet hade han fortsatt torrt spurtkrut och kunde avgöra innan mållinjen dök upp.

– Det är en trevlig häst med hög kapacitet. Jag tror han kommer att få prova derbykval, sade körande Jorma Kontio till ATG Live.

Favoriten Keep Gamble kunde inte vara med från start och hamnade i femte utvändigt. Styrdes till attack 1800 kvar och landade i dödens 1100 kvar. Kopplade greppet in på upploppet men kunde inte trea sig mot It´s Peppertime.

Silverdivisionen

Charliebrown Effe hamnade i femte utvändigt från sitt utgångsläge och körande Carl Johan Jepson valde att avancera dryga 700 meter kvar. Fick göra jobbet ensam i spåren, men kunde ändå spurta ner motståndet i tid.

– Idag fick han visa att han är en riktigt bra häst. Han har inte levererat riktigt hittills i år, men nu är han tillbaka. Jag ville väl inte gå först men han är stark och rejäl och dessutom gjorde det norska huvudlaget sitt, sade Carl Johan Jepson till ATG Live.

Favoriten Natorp Bo i ledningen såg länge ut som en vinnare. Fick dock ge sig sista biten.

– Han gjorde ett bra lopp även om han inte gjorde sitt livs lopp. Det blev en tryckare från Gocciadoro 900 kvar tills hans häst galopperade. Jag fick lägga en speed där för att försvara mig, sade Joakim Lövgren.

Gulddivisionen

Kentucky River togs lugnt från start och fick ett lopp i tredje utvändigt, 700 meter kvar inleddes attacken i tredjespår och Kentucky River avslutade rejält starkt och kunde avgöra i god tid före mållinjen.

– Eftersom han inte har har 100-procentig form så har jag sagt att jag ville lägga ner honom i banan och köra till slut. Så blev det också och han var fantastiskt bra, sade Per Nordström som också bjöd på segergest.

Segertiden blev 1.16,3a/2640 och segern i Axevallalöpningen gav 150 000 kronor. 

Emoji tog hand om ledningen efter 500 meter. Orkade inte hålla undan och fick nöja sig med tredjeplatsen sedan även Dexter Chatho togs sig förbi strax före linjen.

Rackham, som var en av favoriterna i loppet, galopperade bort sig tidigt.

– Han blev helt enkelt för ivrig från start. Det var oväntat, men det är sånt som kan hända när man vill vara med från start, sade en besviken Christoffer Eriksson till ATG Live.

STL Diamantstoet

La Sassicaia med Mats Djuse i sulkyn hittade snabbt rygg på ledande storfavoriten Ivanka Amok. Var säkert nöjd med det höge tempot och då luckan kom 200 kvar kunde han koppla greppet på ledaren som tappade travet.

Segertiden blev 1.12,0a/2140.

Den stora favoriten Ivanka Amok med Magnus Djuse i sulkyn lyckades hålla ledningen från sitt innerspår. Höll ett högt tempo, 1.07,9 första halvvarvet och 1.10,0 första varvet, men tappade travet mitt på upploppet och galopperade.

Klass I

Edelweissblev snuvad på ledningen av Frazze direkt från start. Körande Rikard Skoglund tog tidigt initiativ och kunde köra sig till ledningen efter 500 meter. Hästen såg sedan strålande ut och var aldrig i förlustfara. Kom i mål på 1.13,2a/2140.

Nu blickar tränarenStefan Hoflingpå derbykvalen.

– Ja, jag hörde att Stefan pratade om det och det ska förstås bli roligt. Hästen har verkligen utvecklats och nu har han form och gillar livet, sade Rikard Skoglund till ATG Live.

Frazze med Mika Forss i sulkyn liftade med till andraplatsen efter att ha travat i rygg på ledaren sista 1500 meterna.

Bronsdivisionen

Eddie The Eagle var rejält snabb från start med sin tränare Michael Lönborg i sulkyn. Såg fin ut hela vägen och kunde hålla undan säkert även om konkurrenterna närmade sig i slutskedet. Segertiden blev 1.11,4.

– Att vi fick lugna ner lite första 500 meterna på sista varvet gjorde att vi hade kräm kvar till slut. Det är en häst som ligger mig varmt om hjärtat så det var en riktigt rolig seger, sade Michael Lönborg i vinnarcirkeln.

Thewinnertakeitall spurtade starkt till andraplatsen. Klev ut från fjärde utvändigt 700 kvar och fick dra tåget på sista bortre långsidan. Höll farten väldigt bra och tog in meter på ledaren in mot mål.

/Travronden

Publicerad måndag 24 juli 2023. kundtjanst@travsport.se