Så gick det på STL 29 juli

Såhär gick det på helgens STL-omgång på Hagmyren.


Klass I

Poleposition (e. Propulsion) klarade fjärdespåret utan problem och Mika Forss kunde tidigt överta ledningen. Första 500 gick efter 1.14,5 och det inledande varvet efter 1.15,7. Då hade två av de värsta hoten, Invisible Sun och King Only The One, inlett med galopper. Mika Forss ökade tempot ut på slutvarvet och den Daniel Redén-tränade fyraåringen hade inget motstånd till slut.

– Jag gillar den här hästen och han hade gått monsterintervallen inför den här starten. Vi får se om jag petar in en start till innan derbykvalen, säger Daniel Redén i ATG Live.

Ulf Ohlsson satt i tredje par utvändigt med One Chance More och fick attackera först i tredjespår 700 från mål. Hästen höll sedan bra som tvåa, dock långt efter vinnaren. Blauer Max tackade för en fin resa i andra ytter genom att spurta in som trea för Oskar J Andersson.

Silverdivisionen 

Laredo Boko (e. Yarrah Boko) peppades upp rejält av Robert Bergh i provstarterna och kunde också ta sig direkt till ledningen. Första 500 gick efter 1.09.9 och det inledande varvet på 1.11,9. L.A Boko blev lite väl het i dödspositionen men höll ändå bra som tvåa. Det blev lite stumt sista 100 för Laredo Boko men Hagmyrens korta upplopp hjälpte honom till segern på fina 1.11,6a/2140 meter. 

– Det har varit lite frustrerande att hästen inte fått någon riktig utdelning på sistone när han känts så fin. L.A.Boko blev lite het men jag var ganska nöjd med att min häst fick fokusera på honom istället för att jag skulle skicka egna signaler till hästen, säger Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Ulf Ohlsson släppte spets utan strid bakom Huddlestone och kunde sedan följa med fullt godkänt som trea. Aragorn As fick en bra resa i andra ytter men kunde aldrig gå i närkamp till slut, utan fick nöja sig med fjärdepriset.

Klass II

Deeply Express (e. Readly Express) var inte helt klockren första biten, så Jimmy Ehlers fick köra på säkerhet. Det löste sig ändå perfekt när både Ackuratess och Global Braveheart galopperade i första kurvan. Ehlers kunde då överta ledningen från High On Life Vixi och öppnade första 500 på 1.09,4. Första varvet avverkades efter 1.10,9 men Deeply Express var ändå överlägsen till slut på 1.11,0a/1640 meter.

– Det har varit så mycket problem med den här hästen så vi tar ett lopp i taget. Det är en oerhörd kapacitet i honom och det är klart att man funderar lite på derbykval. Samtidigt har jag inte 30-40 hästar i stallet, utan måste vara extra rädd om de jag har, säger Jimmi Ehlers i vinnarcirkeln.

High On Life Vixi följde med till maxutdelning som tvåa medan Per Lennartsson knep tredjepriset med Jörgen Westholm-tränade Natural Mine från andra par utvändigt. Favoriten Jobspost galopperade som slagen i utgången av sista kurvan.

Kallblodsdivisionen 

Pave Sokken (e. Moe Svarten) inledde i fjärde par utvändigt för Robert Bergh. Den John Mogset-tränade femåringen tog ett initiativ redan 1300 kvar och fick sedan göra grovjobbet i spåren. Det gjorde han på ett väldigt bra sätt och visade prov på bra löpskalle sista biten. 

– Det var en nivå ytterligare i hästen mot vad jag känt tidigare. Han hade också bra koll på motståndarna till slut, säger segerkusken Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Jorma Kontio följde med vinnaren i tredjespår från femte par utvändigt  bakom Rönningsgutten och såg segerfarlig ut inne på upploppet. Ekipaget kunde dock inte riktigt gå i närkamp sista biten. Dellenit fick göra jobbet i dödens och höll fullt godkänt som trea. Hulte Annika satt fast med krafter kvar som fyra. Favoriten Trö Kasper hamnade i tredje par invändigt och fick luckan för sent och slutade åtta.

Bronsdivisonen

Robthebank var skapligt med från start och Ulf Ohlsson lyckades svara ut Jikken genom första kurvan samtidigt som den sistnämnde galopperade. Det blev sedan enkelt ledningen för Ohlsson som kunde öppna första 500 efter 1.10,9 med den Fredrik B Larsson-tränade femåringen. Därefter fick han köra i lustempo (1.17,1 första 2000) och Daniel Wäjersten valde att byta ut andra ytter mot dödens med H.C.'s Crazy Horse. Det blev sedan en stenhård upploppsduell mellan den här duon, där Ulf Ohlsson visade sina körhänder genom att undvika galopp och därefter kontra till fotoseger.

– Jag kände mig lite irriterad och åkte rakt ut på stallbacken. Det kändes surt när vi hade loppet i vår hand och hästen sedan rumplade till och tappade en halv längd. Men nu ordnade det upp sig ändå, säger Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Tomas Pettersson fick en perfekt löpning i andra par utvändigt med Cab Frontline oich kunde följa med till maxutdelning som trea. Bang Boomerang avslutade godkänt som fyra från tredje ytter.

Diamantstoet 

Isabelle Cash (e. Ready Cash) såg trög ut i fjärde par utvändigt men när Magnus A Djuse bad om det lilla extra sista 500 så blev det ändå säkert till slut för det Timo Nurmos-tränade femårsstoet.

 – Jag hann bli lite orolig över att Per Linderoth skulle kunna rinna undan där framme i ledningen. Så då attackerade vi via fjärdespår och hon sköt till väldigt bra. Det är en allmänt bra häst, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Pretty Primadonna fick göra jobbet i dödens för Per Linderoth och tog över ledningen innan slutsvängen från Miss Mighty. Hon höll bra som tvåa men fick ge sig sista 50 mot övermakten. Miss Mighty höll godkänt som trea i ett lopp med många galopper från start.

Gulddivisionen 

Zeudi Amg (e. Ideale Luis) blev hängande i tredjespår från sitt åttondespår, men Magnus A Djuse försökte avancera fram i dödens dryga varvet från mål. Då blev det svar av Fredrik B Larsson och Milliondollarrhyme i dödspositionen. Trots tredjespår hela loppet gick Zeudi Amg enkelt ifrån över upploppet på banrekordet 1.09,9a/1640 meter.

– Det är väldigt få hästar som kan göra en sådan här prestation. Hon är unik helt enkelt, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Aetos Kronos fick en fin smygresa i vinnarhålet samtidigt som tempot där framme var 1.09,3 första varvet. Jorma Kontio hittade fritt fram mellan hästar i början av upploppet och Aetos Kronos sköt till bra utan att kunna hota vinnaren. Click Bait såg segerfarlig ut i rygg på Zeudi Amg under sista halvvarvet men förmådde inte ta mer än en tredjeplats. Inti Boko smög med i tredje par invändigt för att avsluta godkänt sista 200 som fyra.

Publicerad måndag 31 juli 2023. kundtjanst@travsport.se